Ahmed från Bourgogne av Azouz Begag & Ahmed Beneddiff

OOH. En sann jessicabok, jag skulle kunna BADA i sådana här sanna livsöden och då speciellt detta specifika.  Handlar om Ahmed som är född och uppvuxen i Frankrike. Han har sina rötter i Algeriet men har aldrig ens varit där. Ändå har hans pappa låtit honom ha ett algeriskt pass för att han kanske en dag ska åka dit och hälsa på. Ahmed har alltså inte ens franskt medborgarskap. Han blir anklagad för att ha begått ett mindre brott och blir sedan utvisad ur Frankrike. Detta är självklart en katastrof för honom som aldrig har varit i Algeriet ens en gång. Han tar sig igenom tio länder för att komma tillbaka till Frankrike därefter. Träffar på massa intressanta, konstiga, falska och manipulativa människor på vägen men även folk med större hjärtan än han trodde existerade.

Boken läste jag ut på bara någon dag och den är helt fantastisk. Jag tycker det är en av de bästa böcker jag någonsin läst..

Kommentarer
Postat av: Asbjornellinor

Excellently, interesting and educational work! Your homepage looks really good and gives great information! Greetings from me! greetings


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback