Att bryta tystnaden av Tehmina Durrani

Ännu ett livsöde. Jag är narkoman, hjälp mig. haha. Läs min andra blogg också sötnosar, det får ni inte glömma.

Den här boken är extremt intressant. Seg i början men blir väldigt interssant. Handlar om en kvinna från Pakistan som gifter sig med en mäktig politiker (skiljer sig från sitt tidigare äktenskap). Han behandlar henne som en drottning men det går snabbt över. Han misshandlar henne psykiskt och framför allt fysiskt och bryter ner hennes självkänsla. Får hennes familj att vända sig ifrån henne och har en affär med hennes syster! Jag kan inte förklara små händelser i detalj men som i många sådana här böcker så är slutet lyckligt (kvinnorna som stannar kvar i sina hemska situationer har knappast möjlighet att skriva en bok av det här slaget eftersom de befinner sig mitt i händelserna). 

Det är väldigt modigt av Tehmina Durrani att skriva den här boken som är väldigt kritisk mot det pakistanska samhället och feodalherrarnas samhälle där ord som 'jämlikhet' inte diskuteras och där tankar om frihet och sena kvällar är så avlägsna att kvinnorna inte ens tänker tanken  på att tänka dem. Modigt, bra!

Jag blev alldeles insyltad i den här boken. Eftersom jag läste den medan jag var sjuk så blev det att jag läte så snabbt och intensivt att jag kände som att jag var stackars Tehmina vars man kidnappade hennes barn för att få behålla makten över sin hustru. 

Vet inte hur pass lätt den är att få tag på , såg att den inte finns på adlibris men borde finnas någonstans. Själv lånade jag den av en kompis.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!
Tack för din kommentar på min blogg. Vad roligt att du läst så mycket i den coh fått några bra tips :) Kul att hitta någon annan som också skriver om böcker du läst. Just nu har jag lite bråttom, men jag återkommer en annan dag och ska kolla in din blogg lite närmare!


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback