Litteraturvetenskapen har sparkat igång - med högst ofrivillig bibelläsning (20 januari 2009)


Bilden “http://paranormal.se/images/bok/bibeln.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Läsning som går rakt emot allt jag står för. Men betraktat enbart som ett litterärt verk kan man förstå varför man måste läsa den som en del i litteraturhistorian.

Idag hade vi vår första föreläsning i litteraturvetenskap. Om den tidigaste litteraturen etc, alltsammans väldigt intressant. Nu får man säga att jag ägnar kvällen åt skönlitteratur som sig bör - men kanske inte den litteratur jag helst läst om jag själv fick välja (eller radera KANSKE ur den meningen!) (för då hade jag gärna avslutat Gomorra en gång för alla).

Nej, jag läser nämligen bibeln! Det får ändå betraktas som ett av de tidigaste litterära verken och vi ska läsa en del ur den till skolan. Någon recension lär det inte bli av den däremot - min oerhörda skepsism mot religion gör att jag inte ens skulle kunna uppbåda den minsta objektivitet (och vem vill läsa en recension av bibeln, liksom?!). Inte för att jag brukar vara objektiv i mina s.k recensioner direkt. Men snart ska vi börja läsa de gamla grekerna och då kan jag nog nämna ett och annat intressant verk. Däremot kommer jag självklart hinna läsa det självvalda också under våren. Faktum är att jag strax ska göra iordning mig, stänga ner datorn och bibeln (jo, den finns på internet!) och lägga mig och läsa. Gomorra. Den har blivit väldigt enformig och långdragen. Men läsa ut den ska jag.

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback