Ett myller av Müller och lite böcker beställda


Inte lika bister idag, kanske?

Jag har suttit och läst en massa bloggar och artiklar om årets Nobelpristagare: Herta Müller. Tydligen är detta andra året i rad som DN:s Maria Schottenius gissar/tror på rätt vinnare. Då hoppas jag att det blir Joyce Carol Oates eller Haruki Murakami hon tror på nästa år, det vore något, det.

Jag har läst om Müller i bokbloggar (minns inte vilka nu, men påminn mig gärna!) de senaste månaderna/halvåret. Någon skrev antagligen fint om henne, för jag köpte Redan då var räven jägare någon gång i våras. Jag har inte läst den än men vi bestämde som sagt med min ena bokcirkel att läsa nobelpristagaren till nästa gång. Så inom den närmaste månaden ska jag bekanta mig med Müller. Jag har förstått att Hjärtdjur är svårtillgängligare än Redan då... men vill förstås läsa båda. Grattis till Müller, och till WWD som ger ut hennes böcker på svenska!

Det är kul med nya författarskap och kul att utmana sitt läsande ibland. Så nyss beställde jag lite böcker, bland annat just nämnda författare. Dessa blev det:

Hjärtdjur av Herta Müller
Baby jane av Sofie Oksanen
Lagt kort av Joan Didion
White line fever - Lemmys självbiografi
Ordets makt och vanmakt
av Jan Guillou

En väldigt rolig beställning, eftersom alla böckerna är sådana jag läst om i bokbloggar och blivit intresserad av därifrån. Bokbloggar är verkligen det perfekta sättet att hitta nya lästips, och det är en kort väg från intresse till köp/lägga i önskelista, eftersom man oftast har de bokbloggare man litar på lite extra. Så är det åtminstone för mig och det gillas.

Nu ska jag käka morotsstavar med dip och läsa resten av kvällen, efter ett trevligt litterärt kalas för Bokhoras Album! Men det, och albumet, skriver jag mer om inom kort.

Kommentarer
Postat av: Tekoppen

"Lagt kort" är riktigt bra!


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback