En julenkät är som alla enkäter svår att motstå

Som många andra vill självklart jag också svara på En bokcirkel för allas julenkät.

1. Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Vilka en miljon böcker, väl? För det är ungefär på den nivån. Men jag tycker om presentkort på adlibris eller lite pengar att spendera på antikvariat. Jag tycker helt enkelt det är svårt att önska böcker, särskilt som många av de böcker jag nu vill ha måste köpas via antikvariat. Men däremot får man gärna köpa ett snyggt bokhyllestöd, snygga hyllor, penguin-muggar (1984 eller Bonjour tristesse, tack!) eller annat bokrelaterat. Jag inspirerades sjukt mycket av Bokbabbels snart legendariska dregelinlägg.

2. Om du fick ge en bok till vilken kändis du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Jag förstår inte varför jag skulle vilja ge en bok till en kändis riktigt. Men Thåström skulle kunna få någon riktigt bra och inspirerande diktsamling (om han inte redan läst alla), eller så skulle Miss Li få Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm eftersom jag känner på mig på något sätt att hon skulle tycka om den.

3. Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp.
Det är förstås hemligt men jag tänker minsann ge bort böcker så det ryker, som jag alltid brukar göra. Inte till folk som inte läser, förstås, men en och annan bok blir det. Vilka är däremot hemligt.

4. Har du någon jultradition som du följer varje år?
Mina jular brukar vara osedvanligt traditionella med risgrynsgröt till lunch, kalle anka, julbord & julklappsöppning. I år blir det lite annorlunda eftersom julafton ska firas både hos mina föräldrar och min kärestas, men det är bara roligt tycker jag. Kalle anka är man väl ändå, i ärlighetens namn, riktigt trött på?

5. Vad har du alltid på ditt julbord?
Jag har haft lyxen att aldrig behöva laga julbord själv. Men jag är lite kräsen med köttiga grejer, så det brukar bli mest köttbullar, prinskorv, potatis, julbröd och sådant. Och julmust förstås!

6. Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1?
Jag önskar mig lite smink, en fungerande telefon (så att jag kan fota till bloggen om inte annat!) och smått och gott.

 


Kommentarer
Postat av: Bokbabbel

Haha, "snart legendariska dregelinlägg", vilken trevlig beskrivning. Ja och så ville jag göra lite smygreklam för att det vankas söndagsenkät suprem i adventssöndagarna tre!

Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Bokbabbel: Ooh, efter en helgs bortavaro har jag nu noterat din söndagsenkät supreme och hakar självklart på igen!

2010-12-05 @ 23:22:41
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback