Nu är tegelstensutmaningen avslutad

De senaste dagarna har jag läst rapporter från många som faktiskt genomfört tegelstensutmaningen (här är alla deltagare). Somliga känner att de kan pusta ut, och att tegelstenar kanske inte riktigt var deras grej. Andra verkar nöjda och sugna på fler tegelstenar, och så känner även jag. Det kan vara så värt det att ta sig extra tid och inte låta sig skrämmas av en boks tjocklek. För mig blev det som sagt två lästa, Anna Karenina och Kafka på stranden. Jag hade tänkt klämma även Jonathan Strange & Mr. Norrell men det blev inte av just nu. Den ska jag satsa på att läsa till våren istället.

Är ni nöjda med hur utmaningen har gått eller känner ni bara "aldrig mer tegelstenar"?


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jag lyckades bara att läsa en tegelsten under perioden, Blonde av Joyce Carol Oates. En fantastisk bok! Sen har jag börjat på tegelsten nr 2 Pansarhjärta av Jo Nesbö som jag hoppas att jag ska hunnit läsa ut innan årets slut =)

Förhoppningen är att fortsätta läsa några tegelstenar även nästa år!

Postat av: Hundöra

Jag hann bara med en, men jag gillade att utmaningen drog igång. Jag är gärna med på en till om det körs igång igen. Just nu har jag dock precis dragit igång en trilogiutmaning som avslutas först slutet av april.

2010-12-16 @ 10:25:40
URL: http://bokmarkt.hundora.se/
Postat av: Anna (Bokstävlarna)

Jag hann med alla mina tre tilltänkta tegelstenar! Två gillade jag skarpt, en höll på att göra mig galen.

Men uppenbarligen blev jag inte avskräckt från tegelstensformatet, gav mig på en 936-sidors förra veckan. :)

2010-12-16 @ 17:37:46
URL: http://bokstavlarna.wordpress.com
Postat av: Ninni

Jag lyckades inte. Jag försökte med krig och fred, men det gick åt helvete. Men jag är inte avskräckt från tegelstenarna, jag älskar dem då de är mina favoriter. Men de jag satte upp att läsa i utmaningssyfte, de funkade inte alls under den här perioden. Attans, säger jag som slutord helt enkelt.

2010-12-16 @ 19:02:26
URL: http://bokstaden.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag är mycket nöjd med mina tegelstenar och gillar upplägget, såvida det är en bok som intresserar mig.

Dock så "fuskade" jag ju och bytte till en annan bok än den jag först sagt att jag skulle läsa.

2010-12-16 @ 19:27:16
URL: http://sarasperspektiv.blogspot.com
Postat av: Cinnamon

Jag älskar tegelstenar, men de är så krångliga att släpa med på tåget när jag pendlar. Pocket funkar bättre då. Kommer absolut att fortsätta läsa dem. Tänkte ge mig på 1-2st under jullovet. :)

2010-12-16 @ 20:14:59
URL: http://cinnamonbooks.wordpress.com
Postat av: Böckerx3

Finns en award att hämta hos mig =) http://bockerbockerbocker.blogspot.com/2010/12/blogger-award.html

2010-12-16 @ 21:34:44
URL: http://bockerbockerbocker@blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Ellinor: Aha vad härligt att du har blivit inspirerad till att fortsätta läsa tegelstenar :)Hundöra: jag vet, jag läste i din blogg om utmaningen och tänkte "åh vad kul" tills jag kom på att jag inte har en aning om vilken trilogi jag skulle välja. Läser ju inte deckare och så så jag är clueless. Har du något förslag?Anna: Härligt! Men jag läste din historian-recension idag och måste verkligen beundra din ork att du orkade läsa ut den. Jag hade nog gett upp halvvägs eller tidigare.Ninni: Ingen fara, ibland blir det så och det är ju bara en utmaning på skoj egentligen som inte ska framkalla lässtress. :) krig och fred kommer jag nog aldrig orka ta mig igenom känner jag, så jag förstår dig.Sara: det tycker jag inte är fusk, bara sunt att göra som man känner själv ju!Cinnamon: vad härligt med tegelstenar över jul. Jag har så många läsmåsten nu, annars hade jag nog satt tänderna i just Jonathan strange & mr. norrell.Böckerx3: ååh tusen tack! ska tacka i inlägg ordentligt sedan efter min tenta.

2010-12-16 @ 22:37:08
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: enligt O

Jag fastnade i Cora Sandel och kom aldrig vidare. Får ta nya tag! Kika in hos mig så finns det en award till dig.

2010-12-16 @ 22:55:56
URL: http://www.enligto.se
Postat av: Hundöra

Du är inte intresserad av att läsa Krig och fred? Fast du kanske redan har läst dem eller är lite trött på de stora ryska tegelstenarna? ;)

2010-12-17 @ 13:45:25
URL: http://bokmarkt.hundora.se/
Postat av: Sara BE

Jag är snart klar med A Clash of King efter en ganska splittrad läsperiod. Jag får se om jag hinner med en till tegelsten innan 2011. Just nu är jagsugen på att läsa många, korta böcker så jag misstänker att det bara blir en halv utmaning denna gång. :) Men jag gillar tjocka böcker så det blir definitivt fler i framtiden!

2010-12-17 @ 17:16:56
URL: http://0glorybox0.blogspot.com
Postat av: Sara BE

Jag är snart klar med A Clash of King efter en ganska splittrad läsperiod. Jag får se om jag hinner med en till tegelsten innan 2011. Just nu är jagsugen på att läsa många, korta böcker så jag misstänker att det bara blir en halv utmaning denna gång. :) Men jag gillar tjocka böcker så det blir definitivt fler i framtiden!

2010-12-17 @ 17:17:02
URL: http://0glorybox0.blogspot.com
Postat av: Sanna

Jag är jätteimponerad av er alla som lyckades; själv läste jag några hundra sidor i Anna Karenina innan jag överhopades av annan läsning på universitetsfronten. Men AK ska definitivt läsas ut, förhoppningsvis kommer jag under julen också att få tid över till att åtminstone börja på Alberte-trilogin... Länge leve jullovet! :)

2010-12-18 @ 07:50:15
URL: http://ochsolenharsingang.wordpress.com
Postat av: Kafka på jobbet

Jodå, jag har läst ut både "Det" och "Den hemliga historien", men ännu bara skrivit om den ena. En sak har jag verkligen lärt mig av denna utmaning - och det är att jag tycker att tegelstenar är jobbiga. Jag har inget behov av att stanna i en bok så förbannat länge helt enkelt. Mina rastlösa ögon vill vidare till nya rader.

2010-12-18 @ 11:35:29
URL: http://kafkapajobbet.se
Postat av: MariaH

jag körde fast totalt i "Fågeln som vrider upp världen". Inte för att den inte är bra utan för att den inte passade in i min läsning just nu. Däremot läste jag rätt snabbt ut "The Passage" så jag kom halvvägs... Lite ironiskt eftersom jag brukar plöja tegelstenar vanligtvis men det får väl tas igen efter småbarnsåren

2010-12-19 @ 10:00:52
URL: http://www.mariasbokliv.wordpress.com
Postat av: Lisa H

Det bidde bara en tegelsten för mig! Evighetslånga Sugar av Faber. Men sista halvan var evighetslång på ett bra sätt! :) Men jag har inte skrivit om den i min blogg än..Fast innan jag satte tänderna i Sugar så läste jag ju JCOs Lilla himlafågel. Tänkte att jag på något sätt kunde konvertera över den till tegelstensutmaningen trots att jag läste den innan utmaningen startade, haha :P Fast nä, jag tar tillbaks det. I mina ögon är den ju inte ens en tegelsten med sina (knappt) 500 sidor.Men jag är i alla fall glad att jag hakade på och gjorde mitt bästa och faktiskt vågade glänta på en av mina mastodontböcker som stod i bokhyllan och samlade damm. Nu är jag inte rädd för dem längre ;)

2010-12-19 @ 21:28:26
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Lisa H

Jessica! Förslag till Bokmärkt Hundöras trilogiutmaning! Och med tanke på din framtida dystopiläsning: Hungerspelstrilogin.

Så gör du två flugor på smällen samtidigt tänkte jag ;D

2010-12-19 @ 21:33:14
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

enligt O: aha, var cora sandel tråkig? och awarden har jag tackat för i ett eget inlägg, tusen tack igen! :DHundöra: Nej krig och fred är jag faktiskt inte intresserad av, har fått för mig att den är rätt tråkig?Sara BE: En halv utmaning är bättre än ingen alls. ;) kul att du blivit sugen på fler tegelstenar i framtiden iaf!Sanna: Åh, jullov! vad härligt. Vad tycker du om AK so far?Kafka på jobbet: aha vad tråkigt att du fått den känslan, men å andra sidan är det ju bra att veta vad man gillar och inte!MariaH: Ja det gäller ju att vara "mottaglig" för tegelstenar också, ofta behöver man ju lite längre lässessioner och just den biten kan jag tänka mig är svårlöslig med småbarn...Lisa H: kul att du inte längre är rädd för tegelstenar! :D och jag funderade faktiskt på hungerspelstrilogin men vågar inte riktigt lova något, eftersom jag har issues med renodlade ungdomsböcker. :/

2010-12-21 @ 21:30:44
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Gothique

Men gud, jag har ju nästan missat det här. Men jo, jag är nöjd, och jo, det blir nog fler tegelstenar framöver.

Utvärdering finnes här: http://gothique.blogg.se/2010/december/tegelstensutmaningen-uppdatering.html

2010-12-22 @ 18:14:30
URL: http://gothique.blogg.se/
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Gothique: Kul att du är nöjd, ska genast läsa din sammanfattning.

2010-12-23 @ 10:41:31
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Sara BE

Jessica - Faktum är att jag i sista minuten bytte tegelsten och därmed lyckades avsluta utmaningen! :)Här är recensionerna:http://0glorybox0.blogspot.com/2010/12/tegelstensutmaning-i-clash-of-kings.htmlhttp://0glorybox0.blogspot.com/2011/01/tegelstensutmaning-ii-waking-moon.html

2011-01-06 @ 16:47:42
URL: http://0glorybox0.blogspot.com

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback