Kom igen, Murakami!



I somras skrev jag i den här bloggen om varför jag läser.
Här. Nu plockade jag fram inlägget och läste det igen, för att försöka påminna mig. Min lägenhet svämmar över av olästa (och antagligen många underbara) böcker. Jag brukar känna mig lugn av att läsa, finna ro och bli inspirerad. Det har aldrig förut hänt att jobbiga saker i mitt liv påverkat min läsning, åtminstone inte nämnvärt. Men nu har det hänt, som jag skrivit om tidigare. Jag är med i ett par bokcirklar och måste ju läsa böckerna till dem. Pluggar också litteraturvetenskap på kandidatnivå och vet att det kommer bli en hel del att läsa där. Så jag måste helt enkelt försöka tvinga mig själv att göra det jag brukar älska och som brukar vara så viktigt för mig. Då kanske jag till slut känner en egen lust att läsa.

Med andra ord väntar jag nu på att kaffet ska koka och ska sedan sätta mig i soffhörnet med Thåström på hög volym och försöka läsa. Lite, åtminstone. Kafka på stranden borde kunna ge mig läslusten åter, tror ni inte?

Kommentarer
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag känner igen mig från när jag pluggade littvet. Jag hamnade också i något slags läsvakuum, att det som brukar innebära avslappning och fritid plötsligt blev kravfyllt och stressande.

Själv löste jag det med att läsa böcker som låg så långt från kurslitteraturen som möjligt - fantasy, skräck och serier. Det gick jättebra faktiskt. :)

Postat av: Cecilia

Jag har läst ungefär en tredjedel av den där boken, men det tar emot. Vill läsa ut den dock för den ska ju vara bra enligt , även om jag själv har svårt att förstå varför.

2010-02-24 @ 10:39:43
URL: http://iamthecrime.com

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback