Om en poetisk hjälte



Det finns en
underbar dokumentär om Cornelis på SVT Play. Cornelis är en av de konstnärer jag aldrig tröttnar på, utan som alltid finns i mina spellistor/ipods. Fast hellre låtar som Grimasch om morgonen, I mina kvarter och A Cuba än de som traditionellt lagda människor förknippar med sommar. Jag älskar alla hans låtar nästan, men Hönan Agda är ändå inte mitt förstahandsval. Jag tycker att detta är relevant i min bokblogg eftersom Cornelis enligt mig var en poet av rang. Det märks inte alltid men ibland så glimrar det till och då glimrar det ordentligt.

Se dokumentären. Den är otroligt substantiell och intressant, plus att den innehåller en massa liveframträdanden. En och en halv timme av pur härlighet. Hursomhelst så är Cornelis värd uppmärksamhet för all tid framöver. Och det bästa är att jag tror att han kommer få den.

Jag är äntligen klar med min hemtenta i metod och analys. A.k.a hemtentan from hell. Så nu ska jag städa och sedan läsa kvällen lång. De välvilliga är det som gäller. Jag läste faktiskt en annan bok emellan, igår. Men den får jag lov att blogga om imorgon istället. Vad läser ni denna söndag?

Kommentarer
Postat av: Catrin

Anna i vår litterära salong skrev uppsats om Cornelis texter när vi läste litt.vet en gång för mycket mycket mycket länge sedan.



Denna söndag, liksom förra. njuter jag av Sarah Waters Nattvakten

Postat av: Boktoka

Jag läser Frukta inte av Anne Holt.

2010-02-28 @ 21:26:13
URL: http://boktoka.se
Postat av: kontakt

Bra tips om Cornelis-dokumentären. För mig laggar bilden, tyvärr :( så det blir fullständig otakt mellan bild och ljud. Ska se om jag lyckas göra något åt det.

2010-03-01 @ 09:36:33
URL: http://ninaninaninanna.wordpress.com/
Postat av: Sven Bonde

Hej,

När vi på köp- och säljsajten Bokbörsen nyligen jämförde mängden begagnade titlar i omlopp med de som finns att köpa förlagsnya från nätbokhandlarna framkom hur förvånansvärt få titlar som finns tillgängliga.



Vi lät jämföra antalet utgivna titlar på svenska. Hos de stora nätbokhandlarna hittar man cirka sjuttiotusen unika titlar. I vår egen databas ligger vi inne med drygt en halv miljon. Det motsvarar cirka häften av alla böcker som givits ut i Sverige sedan år 1900. I samma jämförelse har Bokbörsen även låtit räkna sina böcker under 100 kr och funnit att här finns en dryg miljon annonser.



Läs mer på www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/bokboersen-aer-sveriges-stoersta-bokhandel-374930



Bokbörsen har också ett partnerprogram där du som bokbloggare kan ha en länk eller ett sökbanner till Bokbörsen. Vi ger 20% provision på samtliga beställningsavgifter som skapas med ett klick från din blogg/sajt.



Läs mer på: www.bokborsen.se/page-start?page=174



Med vänlig hälsning,

Sven



Sveriges största marknadsplats för begagnade böcker och skivor - www.bokborsen.se

2010-03-01 @ 09:44:38
URL: http://www.bokborsen.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Catrin: Åh, vad fokuserade hon på i sin uppsats? Det är nästan så att man ska efterlysa ett blogginlägg av henne om just det! Vad härligt att du läser en bok som du kan njuta av.



Boktoka: Är den bra?



kontakt: Vad tråkigt att bilden laggar för dokun är verkligen sevärd. Det gjorde den inte för mig. Testa att stänga webbläsaren och öppna igen eller så?

2010-03-01 @ 20:03:07
Postat av: Tekoppen

Älskar Cornelis! Cornelis var ju också poet och skrev diktsamlingar, han lär ha varit väldigt besviken för att han aldrig fick uppskattning i den rollen.

2010-03-01 @ 20:30:03
URL: http://www.omvardande.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Tekoppen: Ja, hur kan man INTE älska den mannen?! det var han nog besviken över men tror du inte att han ändå brann mest för sina samhällskritiska visor? Såg du dokun?

2010-03-02 @ 08:34:44
Postat av: Johnnytilda

I visited your web so many times and I do not know why I keep going back. I guess your drawing and writing are so good, they make me think about life and God. Your work is inspiring

2011-02-23 @ 12:04:24
URL: http://johnnytilda.blog16.com

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback