Igång med första tegelstenen!

Nu är jag igång med den första tegelstenen i min egen utmaning; nämligen Kafka på stranden av Haruki Murakami. Jag har suttit klistrad vid den under alla stunder det har tillåtits. Det är som någon kommenterade nyligen - ofta kan det gå snabbare att läsa en tegelsten än en tunnis. Kommer man in i en riktigt tjock bok så rasslar sidorna förbi. Och den här boken verkar riktigt lovande.

Ni som fortfarande funderar på vilka tegelstenar ni ska läsa borde definitivt välja Kafka på stranden som en av dem. Har ni kommit igång med utmaningen än?

Kommentarer
Postat av: Miss E

Jag har inte börjat läsa någon av mina tegelstenar ännu men jag har precis fått hem "Fågeln som vrider upp världen" så jag tycker att jag är på god väg :-)Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Miss E: Ja, då är du absolut på god väg. Hoppas att du gillar den boken, jag tyckte att den var konstigt härligt underbar!

2010-09-16 @ 22:32:18
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Marias H

jag är på sidan 48 i fågeln nu...

2010-09-16 @ 22:49:34
URL: http://www.vanligvardag.wordpress.com
Postat av: Annika

Jag har läst ca 200 (av dryga 700) sidor i Dennis Lehanes "Ett land i gryningen". Måste tyvärr säga att det går lite trögt då det inte händer särskilt mycket, men jag känner mig hoppfull om att det snart kommer att lossna :-)

2010-09-17 @ 06:48:26
URL: http://alkb.se
Postat av: bokstödet

Jag hade en Murakamiperiod förra året och läste de flesta tegelstenar då. Jag är verkligen en stor fan till honom och älskar hans sätt att berätta och gå in i människor

2010-09-17 @ 08:51:08
URL: http://www.minaboktankar.blogspot.com
Postat av: Marcus

Var tycker ni att gränsen får för tegelsten? Jag ser framför mig Jonathan Littells "De välvilliga" med sina 1000+ sidor som jag ännu inte orkat bita i, men om "Död zon" med sina 554 sidor räknas kan jag vara med.

2010-09-17 @ 11:54:13
URL: http://dantesbibliotek.se
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag är halvvägs i första tegelstenen! Så förhoppningsvis kommer jag att hinna med alla de tre böcker jag så övermodigt valde ut... :)

2010-09-17 @ 15:13:00
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Åsa (Kafka på jobbet)

Jag har kommit ungefär 500 sidor in i "Det" och där är det verkligen så som du beskriver, att sidorna rasslar på. Det är bra driv i den där jäkeln faktiskt. Mycket mer spännande än jag hade trott och lite mindre läskigt. Tack söte Jesus för det!

2010-09-17 @ 15:36:39
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: jennifer,

precis i början på 'den amerikanska flickan. varvar den med fina 'never let me go' som ljudbok så att jag kan sticka till.

2010-09-18 @ 03:06:46
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: Peter

Stretar på med min tegelsten. Läst cirka 100 sidor av Rosens namn av Umberto Eco.http://bibliopepe.blogspot.com/2010/09/et-nusquam-inveni-nisi-in-angelo-cum.html

2010-09-20 @ 12:50:11
URL: http://bibliopepe.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Marias h: vad tycker du hittills? :)Annika: Ok, då håller jag också tummarna för det!bokstödet: Ja, han är en ovanligt bra sagoberättare för att vara en nu levande person. Jag vill faktiskt genast sätta mig och läsa i Kafka på stranden (och ska göra det strax) eftersom jag inte hunnit läsa mkt senaste dagarna. Det är så coolt med böcker som gör att man längtar tillbaka till dem. Vilken murakami gillade du bäst av de du läste då?Marcus: Jag tycker att 554 räknas men däremot inte 300 sidor. Så var med!Anna S: Vad kul, jag får se om jag hinner med den tredje men det borde jag göra. Efter Murakami väntar dock först en Birro, en reportagebok och kanske någon annan bok innan jag sätter tänderna i tegelsten nummer två. :)Åsa: Vilken tur med tanke på dina omständigheter, hehe.jennifer: åh, vad tycker du om den amerikanska flickan? själv älskade jag den.Peter: Stretar på låter inte som ett bra betyg. Jag har även rosens namn oläst här hemma ser jag men känner mig extremt osugen på den...

2010-09-20 @ 22:11:02
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Lisa H

Nä, har inte påbörjat någon tegelsten än.. Ville ju läsa ut Lilla himlafågel först. Och det har jag väldigt precis gjort! :)

Jag har tagit väldigt lång tid på mig att läsa den, vissa partier har faktiskt varit sega och krävt sin koncentration (som jag tyvärr inte haft så mycket av) men de sista sidorna tog andan ur mig..!Tycker det kan vara svårt att bara kasta sig in i nästa bok efter en omtumlande läsupplevelse, men jag ska i alla fall börja klämma och känna på mina utvalda tegelstenar, läsa lite inledningar, och så får vi se vilken det blir :)

2010-09-21 @ 10:25:24
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Jag har kommit ca 50 sidor in i Blonde och gillar den massor redan. Och idag fick jag hem Fågeln som vrider upp världen. Kan hända att den får bli nummer 2 istället för Främlingen...

2010-09-25 @ 22:57:25
URL: http://ellisonscrap.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Lisa: Känner igen mig i att det är svårt att kasta sig från en bok till en annan, jag hade samma känsla efter att ha läst ut kafka på stranden igår. Men jag var fortfarande på läshumör så jag läser en reportagebok emellan. Så gör jag ofta, blandar upp med lite faktaböcker/reportageböcker. Ett tips bara. :)Ellinor: Vad kul att du gillar Blonde! Och jaa, fågeln som vrider upp världen är helt klart värd att välja som en av tegelstenarna. Kör på den tycker jag.

2010-09-26 @ 18:36:58
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback