Kategorifix

Nu må ni tro har jag minsann ansträngt mig. Under en lång stund har jag varvat kvällskaffet med att fixa med bloggkategorierna. Tidigare har jag lite struntat i det och haft alla som "Bokrecension". Men eftersom så många inlägg är annat än just renodlade texter om en specifik bok, så har jag ändrat lite på det. Alla kategorier finns i högermenyn under just Kategorier. Enkelt va?

Dessa kategorier gör bloggen lite enklare att leta i:

Andra boktipsar - denna kategori innehåller alla fina bloggare och andra som har boktipsat här hos mig under sommaren tills nu. Och jag kommer fortsätta att då och då publicera andras boktips, och placera de inläggen under den här kategorin.

Bokig kuriosa - detta är min personliga favorit. Här ryms inlägg som det jag skrev igår om nobelpristagare, inlägg om bokcirkelmöten och allmänna bokfunderingar. Det kan röra sig om alltifrån litterära favoritmiljöer till vilka jag tycker borde ha vunnit Nobelpriset medan de levde.

Bokrecension - här ryms alla renodlade texter om böcker jag har läst. Eftersom jag faktiskt skriver om alla böcker jag läser i bloggen så har det hunnit bli en hel del.

Bokshopping - här samlar jag alla inlägg som rör bokshopping, och det är också en del. Jag har noterat att jag förr i världen skrev om alla böcker jag köpte. Det har jag inte gjort på sistone, dessvärre. Men nu har jag ju dessutom bokköpstopp så för tillfället skriver jag faktiskt om de snedsteg jag ibland gör.

Författaranekdoter har bara hunnit få ett inlägg än så länge. Men jag kommer försöka fylla på lite oftare med författarrelaterade anekdoter, det är ju faktiskt rolig läsning. Säg gärna till ifall ni har några på lager!

Författare att älska är en ny kategori som hittills bara innehåller något enstaka inlägg. Den kategorin kommer till liv mer inom kort, så håll ögonen öppna.

Litteraturvetenskap rymmer precis vad det låter som - alla litteraturvetenskapsrelaterade inlägg jag skrivit genom tiderna.

Poesiutmaning innehåller såväl inspirationspoesi som hur jag själv deltagit i min poesiutmaning. Och det har varit dåligt med det på sistone! Nu har jag dock läst en diktsamling och tänkte skriva ett inlägg om poesiutmaningen och lyfta fram den igen under morgondagen. Utmaningen går ut på att läsa en diktsamling i månaden. Men mer om det imorgon alltså.

Tegelstensutmaning samlar alla inlägg som rör den utmaning jag dragit igång alldeles nyligen. Ni är många som är med och det är väldigt kul.

Veckans boktips
har fått vila på sistone då jag låtit andra boktipsa istället.Jag har ett par boktips från andra kvar att publicera, sedan sparkar jag igång med veckans boktips igen. Och då är det alltså jag själv som tipsar om en bok jag läst någon gång och tycker att även andra borde läsa. Alla veckans boktips samlas under denna kategori.

Jag kommer också snart att ordna med en kategori som ska heta kaffebordsböcker (man brukar kalla det coffeetablebooks men jag tycker det låter lite fjantigt). Där kommer jag med jämna mellanrum att tipsa om konstböcker, reklamböcker eller andra som inte riktigt är romaner eller reportageböcker men ändå värda uppmärksamhet.

Så, ordning och reda. Det känns bra. Nu ska jag återgå till att läsa om adeln i Jorden de ärvde och bli upprörd en liten stund.

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback