Dystopierna har inte dödat mig än...

... men däremot har blogginspirationen trytit lite. Nu har jag dock plockat fram min idébok och är laddad inför att komma igång igen.
Har precis påbörjat Du sköna nya värld men inte kommit så långt att jag hunnit bilda mig en uppfattning än. Sedan har jag lagt ner en hel del böcker i porten i mitt hus, hittat böcker i ett bytesrum och fingrar ivrigt på eventuella beställningar. Litteraturvetenskapen kommer igång nästa vecka och jag har lite annat roligt på gång.
Och dystopier har jag absolut inte tröttnat på än, vilket jag faktiskt trodde. Tvärtom vill jag ha mer dystra framtidsskildringar. Skräckscenario efter skräckscenario eftersom det när min samhällskritiska ådra som behöver näras.
Vad läser ni? Hur mår ni? Vad ska ni läsa i helgen?

Kommentarer
Postat av: Eli

Jag funderade också på det där med att läsa mörker och dystopi i januari i min blogg igår... Själv läser jag inga dystopier men väldigt mycket skräck, helt omedvetet faktiskt!

Postat av: fabucjonas

Dystopier is da shit! Efter floden av PC Jersild, 1984 såklart, William Gibson, men Huxley är med där bland de bästa.

2011-01-21 @ 23:33:49
URL: http://fabuc.blogspot.com
Postat av: Böckerx3

Jag läser lite väl mycket skilda grejer på en gång. får skärpa mig

2011-01-22 @ 14:11:17
URL: http://bockerbockerbocker@blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Eli: Aha, ja det är härligt att läsa mörka böcker när det är mörkt och murrigt!fabucjonas: Ja huxley är bra men har läst några som är strået vassare nu faktiskt.. ska blogga om det framöver.Böckerx3: Det blir lätt så. Jag har lyckats ta mig ur det, känns bra.

2011-01-23 @ 09:36:40
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Kafka på jobbet

Ja, vad ska jag läsa i helgen? Kan du tala om det för mig? Det ska vara något jäkligt bra, för nu är jag trött på allt som är "sådär".

2011-01-23 @ 10:48:15
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: Anna (Bokstävlarna)

Jag läste klart Du sköna nya värld alldeles nyligen (recension kommer!) så det ska bli väldigt spännande at läsa vad du gillar den sen.

2011-01-25 @ 14:29:29
URL: http://bokstavlarna.wordpress.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Kafka: Åh nu är jag lite sen med att svara men jag kan ge ett tips vad du kan läsa nästa helg istället. :) och då föreslår jag någon av de böcker som står här till höger under titeln "Älskar". Alla de böckerna är helt fantastiska. Vad sägs om miranda julys "ingen hör hemma här mer än du", moa martinsons "kvinor och äppelträd", irene nemirovskys "ensamhetens vin"... ? eller någon av de andra. :)Anna: Aha, jag läste ut den igår faktiskt men ligger lite efter med recenserandet. Nu har jag påbörjat "Hungerspelen" för att därefter kasta mig in i Oryx & Cryke. Dystopierna börjar kännas av, jag känner mig mer samhällskritisk än någonsin. :D

2011-01-26 @ 11:39:49
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback