Boksommarliv - delrapport II

På söndag kommer jag hem från landet och är hemma några dagar. Då tänkte jag blogga ikapp mig en aning (herregud, jag blir nästan stressad av alla obloggade lästa böcker). Tänkte dock rapportera hur min läsning sett ut de senaste dagarna. Jag läste ut Oscar Wao och tyckte att den artade sig. Det är en sådan där bok som man läser och tycker är helt okej men som kanske inte stannar kvar i ens hjärta som vissa andra böcker. Jag var hur som helst relativt nöjd med min läsning av boken.

Efter den tog jag tag i en bok jag velat läsa VÄLDIGT länge. Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Jag läste ut den på ett kick. Den var nämligen omöjlig att sluta läsa. Precis som i DN så är språkkvaliteten hög och lätt att komma in i. Jag älskade boken men tänkte ge den ett eget inlägg. Nu har jag läst lite mer än halva Följ aldrig Cecilias exempel av Slas himself (Stig Claesson alltså) och tycker den passar bra i ljumma sommartider. Efter den väntar Kan du säga Schibbolet? . Har ni läst den?

Boksommarliv - en delrapport

Jag har inte läst så mycket de senaste dagarna, fick en liten svacka i min läslust efter Karlstad Zoologiska. Inte så att jag tyckte den var dålig, men jag har inte det där enorma lässuget som i vanliga fall. Nu läser jag Oscar Waos korta förunderliga liv. Den är lite svår att komma in i, men roligt skriven och jag gillar den hittills. Vad läser ni?

Sommarliv - men jag kommer tillbaka

Jag lovar att jag kommer tillbaka. Först ska jag bara leva lite sommarliv. Ni vet, läsa böcker som man har längtat länge efter och sådär.
Promenera på en landsväg i vita Converse och inte känna någon stress, går också bra. När man pausar från läsningen.
Landsvägsbrevlådor är något av det härligaste som finns. Hemma väntade Just kids av Patti Smith när jag var ute på den här promenaden.
Jag har läst Hanna Hellquist också och nu börjat på Junot Diaz. Men jag har även hunnit skriva en krönika i Tidningen Kulturen som borde göra alla bokoholister stolta. Den finns att läsa HÄR och handlar om att jag är bokoholist (newsflash, eller hur?). Läs och säg gärna vad ni tycker eller sprid den vidare, som ni vill. Nu ska jag ge mig ut på landet igen och – gissa vad – läsa. Men som sagt, bloggen är inte död. Den har bara en välförtjänt semester. Vad läser ni nu i sommarvärmen?

En extremt försenad bokbloggsträff-rapport

Ni har säkert hunnit läsa om bokbloggsträffen överallt vid det här laget, men jag har faktiskt inte bloggat om den än. Vi var ett stort gäng bokbloggare som sågs på trevliga Restaurang Underbar på Drottninggatan i Stockholm och käkade libanesiskt.
Många var klädda i Converse, jag hade mina röda på mig efter att ha velat mellan lila, bruna, vita eller just röda. Det är något särskilt med bokbloggare och Converse, kan man konstatera.
Vi pratade om många olika saker, men det mesta hade på något sätt med böcker att göra. Jag menar, när man väl har chansen att vältra sig i bokprat så tackar man inte nej. Eller?
Det roliga är att bokbloggsträffen fick mig att upptäcka flera bokbloggar som jag faktiskt inte följt aktivt innan men som jag nu läser varje inlägg i.
Bokbabbel hade åkt hela långa vägen från Finland för att vara med. Roligt!
Jag tycker absolut att det här ska bli en årlig tradition för alla bokbloggare som har lust, och flera som jag satt i närheten av höll med mig. Jag prackade självklart på Min kamp på var och varannan människa, med mer eller mindre lyckat resultat.
Vi hann med bokbyte också. Jag ska erkänna att jag hade med mig böcker som jag inte ens har orkat läsa eller som jag inte tyckt om. Men andra blev gladare för dem, och det var ju viktigast. Nu har jag dock en STOR påse böcker hemma som jag vill bli av med, efter en rensning, och som nu skulle vara ännu populärare på träffen. Tyvärr orkar jag inte spara dem tills nästa gång, men om någon känner sig manad så går den att hämta på Kungsholmen (om det görs inom en snar framtid).
Jag bytte till mig tre tunnisar som jag blev väldigt nöjd med. Som sagt, det här måste göras om! Många av oss ses nog på Bokmässan i Göteborg men en årlig vårträff ska vi se till att det blir. Efter ungefär halva kvällen bytte jag fräckt nog plats för att hinna prata med (nästan) alla.