More fire av Karolina Ramqvist

Ja, den här boken läste jag ut på mindre än 24 timmar och då hann jag ändå äta hos mina föräldrar, gå på bio och fika däremellena (plus sova, duscha och allt annat normalt). Haha. Den är jättehärlig och måste vara självupplevd, annars blir jag chockad.

Boken utspelas i Jamaica där huvudpersonen bor. Man får reda på en hel del fakta om landets tillstånd och historia men aldrig så att läsningen blir tråkig eller känns fackboksaktig. Det är mycket weed, mycket hur hon umgås med folk hon känner eller stöter på. Boken är inte romantiserande utan tar med skottlosningar och spridningen av aids samt andra problem i dagens Jamaica.

Jag läste den ivrig om att hela tiden veta vad som skulle komma härnäst och ville inte lägga den ifrån mig. Och nu vill jag åka dit mer än någonsin! Verkar så lugnt. Trots droger, vapen och gogodansare som gör business (säljer sig), så vilar ett lugn över människors sätt att vara (även om Lefty oroar sig en hel del över eventuella CIA-spioner). I dont think yoga is needed in Jamaica. Brabrabra bok!

Men sitt inte här då, läs den!

Kommentarer
Postat av: Idaralice

Spirits are speaking in my dreams and other ways


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback