Den hungriga prinsessan, Ladies och Mig äger ingen.

Oj, jag fick på något sätt för mig att jag hade uppdaterat bloggen mer nyligen. Vad konstigt.

Då måste jag ju tänka efter vad som lästs sedan sist, för lästs har det gjort. Den hungriga prinsessan som var lite halvdålig, fantastiska Ladies av Mara Lee och Mig äger ingen av Åsa Linderborg inför middagen med bokhororna på onsdag.

Den hungriga prinsessan av Christina Herrström orkar jag liksom inte ens skriva om. Den var platt och förväntad med små ljusglimtar (som inte räckte för helhetsintrycket). Tyvärr.

Ladies hade jag skyhöga förväntningar på efter bokhoras hyllande av den. Ofta brukar det leda till att jag blir lite småbesviken men faktiskt inte denna gång. Ladies är konst och utseende men även ett bråddjup som bara anas. En helt fantastisk roman med ett språk som smeksamt och fantasifullt gör mig galet inspirerad. Läs!

Även Mig äger ingen är så bra som alla säger. Det gör ont när jag läser, hur pappan försöker och aldrig riktigt lyckas ändå. Försöker vara pappa, försöker sköta jobb, försöker sluta dricka. Glömmer, tafflar, det blir lite fel. Lite fel hela tiden. Hur Åsa slits mellan mammans ordnade hem med fasta läggtider och husmanskost, och pappans förvirring där man sover utan lakan, äter kräftor och handlar leksaker på domus. Det är verkligen en helt fantastisk bok. Ska bli intressant att diskutera den på onsdag.

Nu läser jag "Tigertämjerskans bekännelser" av Robert Hough. Ni hör ju själva vad den handlar om. Älskar att läsa om cirkustält och kringresande och det är vad jag hoppas kommer hända i denna bok. Hoppas den inte är alltför fylld av misär för det orkar jag faktiskt inte med nu, i slututställningstider och allt (forsbergs skola). En tegelsten är den. Började läsa på balkongen imorse med morgoncigg och svart kaffe, och den är välskriven och lättläst. Det är mitt enda intryck hittills.

Just nu jobbas det och slits, vill läsa med solglasögon på uteserveringar. Vill ha sooommmarr!
Vad läser ni i vårkvittret?

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback