Älskaren av Marguerite Duras

   
Marguerite Duras.

Apropå poetisk känsla, apropå att skippa abstraktionerna och fokusera på känslan istället - här har vi le masterpiece av språk.

Historien är enkel, det händer inte så överdrivet mycket och jag älskar det! Det handlar om ett ungt jag som träffar en man i Kina på en färja över Mekongfloden, en hemlig älskare. Och parallellt handlar det om sargade familjeförhållanden, en instabil mor och två bröder vars betydelse varierar i jagets liv. Det handlar om kulturkrockar i 1900-talets mitt, om Kina som möter paris och en tonåring som möter en man, den första.

Språket dansar fram, meningarna hakar i varandra som om de satt ihop redan innan de skrevs ner på papper. Åh, njutning för ögonen.

Vilken fantastisk liten roman att börja sommaren med! Min läslust blev på topp efter en dos Duras och nu har jag redan satt tänderna i nästa litterära värld... Länka gärna till era sommarläslistor förresten, om ni har några. Så kul att se! Det blev lite för många böcker i min men jag tar det i min egen takt och som jag känner för det.

Tidigare av Duras har jag läst Halv elva en sommarkväll och tyckte
såhär. Fast i efterhand minns jag den som väldigt bra.

Missa inte Modernistas sjukt snygga häftade utgåvor av många av Duras böcker, jag har själv införskaffat flera stycken!

Kommentarer
Postat av: Marita

Jo jag gillar också Duras och den första jag läste var just Älskaren. Den läste jag på en litteraturkurs under min utbildning och sedan köpte jag Halv elva en sommarkväll. Den var också bra men hade inte samma känsla som Älskaren. Jag skulle gärna läsa fler och det kommer jag göra. Annars är min favorit Virginia Wolf.

Postat av: Fresh Design

Behöver du ny design till din blogg? Ta gärna en minut till att titta in på våran blogg och se vad vi kan erbjuda! Vi designar även efter dina önskemål!

2009-06-18 @ 21:01:52
URL: http://freshdesign.blogg.se/

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback