Hembiträdet av Marie Hermanson (9 januari 2009)

Ruggigt spännande och smidigt lättläst.

9789100108250.jpg

Jag har dator igen så ni lär få se en hel del mer av mig framöver! Nu var det ett tag sedan jag läste ut Hembiträdet av Marie Hermanson, men än har jag den i hyfsat färskt minne.

Boken handlar om en kvinna, framgångsrik egen företagare, med man och barn och hela kittet. En dag får hon problem med bilen i en förort och medan hon väntar på att den ska bli klar på verkstaden tar hon en promenad i området. Något som ska komma att förändra hennes liv.

Hon åker tillbaka till området, som nu förvandlas till Området med stort O. Hon går runt bland villorna, fantiserar kring de boende i husen och hur deras liv kan tänkas gestalta sig. Endast ett hus lyckas hon inte förstå sig på. En dag söker de hembiträde och hon tar jobbet. Föga anar hon vad som döljer sig innanför den intetsägande fasaden...


Ja, ni hör själva. Det är spännande. I don't do spännande i vanliga fall men blev väl smittad av julen och mörkret och ledigheten. Det är ingen deckare vi snackar, men spännande är det. Boken är väldigt lättläst och man tar sig igenom den på ett kick. Lika lättläst som den är, lika lätt försvinner den efter att man läst ut den.


Sammanfattningsvis en helt okej roman jag ogärna släppte ifrån mig men som jag nog inte kommer läsa igen.

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback