Massor av läsning i sommar

Oj, oj. Idag är en dag som egentligen är ledigdag, men som på något sätt blivit fullproppad av göromål. Och hela helgen ser ut på ungefär samma sätt. Dels är det böcker som ska läsas till kursen (och det ÄR inte kul att stressläsa), dels svåra texter som ska skrivas till mitt jobb och så en massa kompishäng på det. Och det är ju fantastiskt! men problemet med att ha för mycket göromål på en dag, är att jag förlamas och latar mig med blueberry-te framför Nyhetsmorgon istället.

Nåväl.

Jag inser att veckan som kommer är sista rycket på litteraturvetarkursen. Sedan får vi en hemtenta som ska skrivas och sedan får jag ägna hela sommaren åt att läsa vad jag vill. Och gud vad jag ska läsa, kommer jobba halvtid och inte mer än så. Vilket ger mig massor av ledig tid till skriverier och läsande. Hur underbart är inte det. Nu vill jag självklart ha alla era boktips, även om jag har en massa oläst hemma. Vad måste sommarläsas enligt er (obs, inga deckare eller thrillers tack)?

Blev väldigt sugen på Joyce Carol Oates dagbok när jag läste
det här men den får nog vänta lite ändå.

Nästa helg ska vi ha bokkollo med min ena bokcirkel. Tills dess vill jag ha läst ut alla skolböcker (kafka, proust, brecht, coetzee, lagerkvist) och kunna fokusera helt på självvald litteratur. Längtar verkligen.

Min planerade sommarläslista kommer under helgen (måste bara bunta upp en läshög på fönsterbrädet först).

Kommentarer
Postat av: Magix

Uff ja, det är lätt att man lamslås. Men kämpa på, du har ju ett underbart mål framför dig - att få läsa vad du vill! :) Ser framemot att kolla in din sommarläslista! Även jag är sugen på JCO:s dagbok, men det får väl vänta åtminstone tills efter lön...

Postat av: Jessica (ord och inga visor)

magix: Ja, det är verkligen ett underbart mål att se fram emot! Sommarläslistan får vänta några dagar tills jag tagit mig igenom den värsta stressen, men den kommer i veckan!

2009-05-24 @ 08:56:10

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback