Jo, det blir två julutmaningar

Eftersom jag drog ut en visdomstand igår (eller tekniskt sett så var det tandläkaren som drog ut den) så har jag varit hemma och knaprat smärtstillande idag. Det har också gett mig en del lästid, även om jag inte orkat läsa hela dagen utan dessutom städat och tittat på hjärndöd tv-serie. Och pluggat lite. Och jobbat lite hemifrån. Under kvällen har jag läst lite poesi till min egen poesiutmaning, mer om vad jag läst imorgon.

Men som Tekoppens tankar så klokt påpekade i kommentarsfältet till
Selma-julutmaningen, så ska det ju också läsas Bodil Malmsten i jul. Jag ska försöka klämma så mycket jag kan av de tre loggböckerna, eftersom jag ju vann en av dem hos Bokmania häromsistens. En kvinnlig läsjul alltså, och förhoppningsvis trevlig. Jag funderar på att välja Jerusalem av Selma. Eller så tar jag någon av de tunnare böckerna. När det ska packas inför Norrlands-resan så tar jag det jag känner för helt enkelt. Men än är det ett tag kvar, och nu ska jag spendera även återstoden av kvällen med att läsa. Så härligt!

Om ni inte känner för att läsa, men ändå bli bokigt inspirerade, så har jag ett perfekt tips. Jag tittar aldrig på teve själv, alltså på den fysiska teve-apparaten, utan gör det i efterhand på nätet istället. När det passar mig. Jag brukar försöka pricka in Debatt, Uppdrag granskning, Kvällsöppet, Agenda och ibland annat som faller mig i smaken. (Visst gör det mig till en tråkmåns? Men det kan jag stå ut med). Men framför allt vill jag rekommendera att se Babel på svtplay. Där finns många avsnitt att välja bland och det vet nog de flesta. Även Malous Efter tio har boktema på onsdagar. Så skippa alla avsnitt men se de från onsdagarna under hösten. Där pratas böcker. Ibland med så intressanta personer som Klas Östergren. I like, I like.

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback