Läsinspiration?

Jag är lite oinspirerad till läsning just nu, något som inte har hänt på hundra år. Men det kanske kan bli så när man är lite ur balans, och jag vet att den kommer tillbaka innan jag vet ordet av. Jag tänkte försöka få igång den genom att läsa en Marguerite Duras men skolläsningen är ändå viktigast att prioritera.

Ändå tänkte jag fråga er: Har ni någon bok som ger läslusten tillbaka? Alla tips tas gladeligen emot!

Kommentarer
Postat av: Tekoppen

Vilken Marguerite Duras? Jag brukar ta antingen en bok som verkar jättejättebra eller en ganska lättviktig, lättläst bok. Novellsamlingar kan vara smart, man bestämmer sig för att faktiskt läsa slut en novell och sen blir det ofta att man läser fler av bara farten...

Postat av: aidaho

jag skulle säga fyrväktaren av Jeanette Winterson! Eller Passionen av Jeanette W! Eller vad som helst av Winterson!som du märker så tenderar jag vara lite ensidig..

2009-10-21 @ 15:46:00
URL: http://aidahopp.blogspot.com
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag håller med Tekoppen om att det ibland kan vara skönt att läsa något lättviktigt. Något som känns lättläst, men ändå underhållande.

Speciellt om man har mycket skolläsning, då kan det lätt bli så att ALL läsning känns som ett måste.

2009-10-21 @ 17:59:15
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Tekoppen: Jag har de flesta, men hade tänkt läsa "Smärtan". Fast nu blev det inte så, har inte läst alls istället och nu har jag inget annat val än att tvinga mig in i Blecktrumman. i övrigt tycker jag ditt förslag med till synes antagligen bra bok eller novellsamling låter lockande. Ska kolla vad jag hittar i hyllorna!aidaho: Vad kul, jag gav faktiskt bort "Fyrväktaren" till en nära vän när hon fyllde år häromveckan, efter att jag hört så mycket bra av den av bland annat dig. Ännu har jag själv inte läst Winterson men har nog alla tre som finns på pocket här hemma, hur shopoholic-aktigt det än må vara. Ensidiga är vi allihopa, så det är lugnt!Anna S: Ja, så känner jag lite nu. Dessutom kan jag typ inte fly från skolläsningen just ikväll. Då känns bokbloggar som ett mycket trevligare kvällsnöje.

2009-10-21 @ 21:04:01
Postat av: ewa

Jag säger som aidaho, läs Winterson! Fyrväktaren har jag säkert läst 6 gånger och upptäcker fortfarande nya saker. Eller hennes debut "Det finns annan frukt än apelsiner".

Eller Augustnominerade Eva Adolfssons "En liten historia"

2009-10-22 @ 20:39:10
URL: http://bokerier.blogspot.com/
Postat av: Catrin

Det senaste pret har jag gett ett och samma lästips till alla jag känner, samt köpt upp varenda ex i min närmsta bokhandel eftersom jag ger bort den i present. Också till alla, oavsett ålder, läsvana och övriga intressen. Den lilla pärlan BOKTJUVEN av Markus Zusak borde alla läsa. Kan kännas knepig precis i början, men när man passerat det är det 100 procent läsglädje.

2009-10-22 @ 22:07:34
URL: http://windupwomen.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

ewa: Åh men nu måste jag snart läsa henne, har blivit tipsad SÅ många gånger så jag lär verkligen gilla henne. Dock försökte jag mig på Adolfssons "en liten historia" men fick ge upp halvvägs för att jag tyckte den var så dålig. Haha. Hoppas att Winterson inte liknar henne...Catrin: Åh, den har jag hemma, vad härligt att du gillar den så! Då lägger jag den i läsa-snart-högen!

2009-10-29 @ 21:46:58
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: suzann e A

Boktjuven är ett mkt bra boktips!

2009-11-15 @ 18:58:34

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback