Resultat: Många bokbloggare skriver eget

OBS! Jag har fått höra att detta inlägg inte går att kommentera så jag publicerar det igen för säkerhets skull.

Jag är säker på att våra böcker kan bli lika bra som dessa. Well, nästan i alla fall.

För ett tag sedan (okej då, ett ganska långt tag)
så frågade jag här i bloggen hur många bokbloggare som också skriver eget (skönlitterärt) material. Jag tänkte att det förmodligen skulle vara en del, eftersom många som älskar att läsa också verkar skriva. Det märkte jag när jag pluggade litteraturvetenskap och plötsligt träffade många inspirerande personer med författardrömmar innanför svarta jackor (klicheer kan vara fina ibland). Och mycket riktigt var det många som svarade att de skrev. Kul!

Så jag säger - om någon av oss får en bok utgiven så gäller följande:

1. Glöm föralldel inte att skriva i bloggen vad boken heter och sprida ut det + be andra bokbloggare att sprida ordet. Vi når många tillsammans.

2. Tipsa förlaget du ges ut på om att skicka ut rec-ex till alla bokbloggare som vill, och maila alla om erbjudandet. Idag är nästan inga förlag restriktiva med recensions-ex till bokbloggare som jag har uppfattat det, men några och de måste ändra sig när det gäller en bokbloggarskriven bok. Förstås.

3. Vi andra gör allt vi kan för att peppa och låta alla veta att personen X (Bokbabbel? Tekoppen? Titti? Gothique? Fiktiviteter? It's all about books? Emmas bokhylla? Bokstödet? Vildvittra-Maria? Jenny? Johanna på Breakfast bookclub? Mathias? Malin? Jag själv? Eller kanske allihopa?) har gett ut en bok.

Låter det inte som en överkomlig och härlig pakt? Taking gruppkramen ett steg längre, så att säga. Och apropå det kom jag på en riktigt bra idé för en stund sedan. Om ni också gillar den återstår att se. Jag berättar mer om det vid ett senare tillfälle, när tid finns. Ifall många gillar idén så kan den sparka igång efter årsskiftet.

Kommentarer
Postat av: Johanna

MYCKET bra sagt! Själv är jag på botten efter att ha lyckats radera fyra års arbete, inget företag har kunnat hjälpa. Så jag börjar om, hjärnan är ju kvar tack och lov.

Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Johanna: Oj nej vad jobbigt. :/ det gäller att spara och dubbelspara och kopiera och kopiera igen antar jag. Men det måste vara hemskt tråkigt. Hoppas att du lyckas få ihop något som blir ännu bättre!

2010-12-02 @ 12:48:35
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Sanna

Jag tycker också att det är en ypperlig idé! Jag skriver inget fiktivt själv, men jag är gärna med och peppar! :)

2010-12-02 @ 15:08:01
URL: http://ochsolenharsingang.wordpress.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Sanna: Kul! :)

2010-12-05 @ 23:20:24
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback