Award-utdelning, hundra år senare

Oj oj oj. Januari var ju en katastrofmånad för mig bokbloggsmässigt. Så jag har inte ens tackat för de två fina awards jag fick i kedje-award-grejen som  har letat sig runt på olika bokbloggar. Tusen tack, det gjorde mig så himla glad. Tekoppen och Snowflake gav mig den äran! Jag ska självklart också göra uppgiften men utan den icke-fina loggan.

Uppgiften är att kopiera "awarden" till din blogg. Länka till den person som gav dig awarden. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv. Välj 7 andra bloggare som du skickar awarden vidare till. Länka till deras bloggar. Skriv en kommentar i respektive blogg så att det hela uppmärksammas.

Ok. Sju intressanta fakta om mig själv går lite emot mina principer, eftersom jag vill hålla detta till en bokblogg. Men jag försöker hålla det inom snarlika områden:

1. Jag hade en lapp för ögat när jag var liten, pga ett synfel (en i rosa tyg med jordgubbar och en svart). Så jag såg lite ut som en pirat, något jag tyckte var mycket coolt eftersom jag älskade piraterna i Pippi Långstrump. Lyckligtvis fick jag sluta med lappen redan när jag var fem år, annars hade det nog inte känts lika coolt.
2. Jag älskade Astrid Lindgren som barn och lyssnade alltid på hennes inlästa sagor. Försökte även göra samma sak själv, så det finns många kasettband där jag sitter och hittar på långa och ganska tråkiga sagor om djur och prinsessor. Jag var nog fyra då.
3. Det blir nog en fil. kand i litteraturvetenskap för mig, om jobbsituationen inte ändras. Det enda som krävs är en termin till, av något annat humaniora-ämne. Jag funderar på konstvetenskap. Men jobbar också halvtid samtidigt, förstås.
4. Jag har nog tillräckligt många olästa böcker för att hålla mig sysselsatt i ett år. Minst.
5. Jag läser Blondinbellas blogg (och orkar inte ens skämmas för sådant). Vet inte varför egentligen. När jag tänker efter så är det ganska konstigt.
6. I mitt liv har jag ofta drömt om att flytta utomlands för gott. Men jag är så kär i min stad Stockholm nu att jag nog helst vill bo här ändå (ja, även på vintern).
7. Jag sätter alarm jämt, även om jag inte måste eller har en tid att passa. Älskar morgonar!

Nu kommer det viktigaste. Nämligen mina awards! Dessa bloggar (och MÅNGA andra) tycker jag är värda världens största awards:

Bokstävlarna för att hon alltid inspirerar till läsning, uppdaterar ofta och ofta tar upp intressanta diskussionsämnen.

Bokhora för att de alltid fortsätter skriva, engagera och inspirera till läsning.

I love pocket-Anna för att hennes inte är som andra bokbloggar. Det är härligt att frossa i snygga omslag och roliga korta texter och hon är en frisk fläkt i bokbloggsvärlden.

Books versus cigarettes för att den bloggen alltid är substantiell i lätthanterliga portioner.

Bokbabbel som skriver kort, välformulerat och ofta. Inte ofta om böcker jag själv skulle valt att läsa, men ibland lyckas hon öppna mina ögon och få mig att prova något nytt och oväntat i bokväg.

Sedan vill jag bolla tillbaka till både Snowflake och Tekoppen. Sanningen är att jag hade gett dessa bloggar varsin award även om de inte hade gett mig en. Jag läser varje inlägg i bådas bloggar och det tycker jag ni också borde göra.

Snowflake för att hon alltid skriver om sådant jag aldrig hört talas om men alltid blir sugen på att läsa.

Tekoppen för att hon har ruggigt bra boksmak och således känns väldigt pålitlig. Dessutom alltid lika välskriven blogg.

Om någon mot förmodan inte har awardat ännu så är detta ett utmärkt tillfälle.

Kommentarer
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag har ju redan svarat i min egen blogg, men tusen tack för din fina motivering! :)

Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Anna: Så lite så, det var du värd :)

2010-02-27 @ 17:27:33
Postat av: snowflake

Tack ska du ha! :-)

2010-03-01 @ 21:00:26
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback