Bara jag som inte ska på Bokmässan?

Åh, vad jag kommer avundas de flesta bokbloggarna under den närmaste tiden. Jo, jag minns tydligt från förra året. Det läggs upp bilder på bokfynd, berättas om intressanta föredrag och skyltas med coola tygkassar. Jag pratar förstås om Bokmässan i Göteborg.

När jag läste om Bokbussen blev jag förstås ännu mer sugen på att ta mig dit, framför allt för att träffa er som jag hörs med titt som tätt i kommentarsfält men inte träffat. Men sanningen är att ekonomin inte tillåter någon Göteborgsresa. Särskilt eftersom jag vet vilken inverkan montrar och nyutkomna böcker kan ha på mig. Jag kan helt enkelt inte låta bli att köpa.


Är det någon annan som inte ska på bokmässan, eller kommer jag vara den enda bokiga människan som är kvar i Stockholm?


Ni som ska dit, ha så kul och njut av litteraturinspirationen! Och glöm inte att rapportera så får jag sukta från Stockholm.

Kommentarer
Postat av: Bokbabbel

Synd att du inte kommer, men ja, du lär väl drunkna i rapporter, vet inte hur mycket jag kan blogga på plats då jag har en stenåldersmobil utan internet men jag släpar nog datorn med och passar på att parkera mig på nåt café emellanåt för att rapportera

Postat av: Maria

Men bokbussen är ju gratis? Jag kommer knappt ha råd att köpa några böcker men jag åker ändå. ;)

2010-09-17 @ 10:02:34
URL: http://www.unt.se/bokbloggen
Postat av: Lisa

Inte jag heller. Samma skäl som du. Men faktiskt, även om det låter konstigt, så känns det helt okej.

2010-09-17 @ 10:03:01
URL: http://tinyfeist.wordpress.com
Postat av: Pia

Jag ska inte heller dit. jag skulle väldigt gärna åka dit men det kanske kan bli nästa år.

2010-09-17 @ 11:07:42
URL: http://www.bokbrus.se
Postat av: Johanna

Jag blir dessvärre också kvar hemma, av samma skäl, vilket känns väldigt trist ett sånt här år då det verkar som att alla ska dit.

2010-09-17 @ 11:09:55
URL: http://milkbartoilet.se
Postat av: Marcus

Jag vet ännu inte hur det blir för min del. 2006 och 2007 var jag där, men tyvärr hade jag inte möjlighet varken 2008 eller 2009. Årets besök hade jag planerat sedan förra bokmässan men plötsligt damp det ner i knät att jag kan behöva jobba även de dagarna.Det hade varit roligt att få spatsera runt där bland alla montrar och glada bokälskare (och en del smågriniga med, men det hör ju till), men skulle det bli så att man får stanna hemma kommer vi ju fullkomligt bombas av rapporter från andra håll. Nästan som om vi var där!

2010-09-17 @ 11:52:30
URL: http://dantesbibliotek.se
Postat av: Titti

Nej du är inte ensam. Jag ska inte heller dit. Vi bokbmässeänkor eller vad man nu kan kalla det får försöka hitta på nåt annat skoj. :-)

2010-09-17 @ 12:49:10
URL: http://hellrebarfotaanboklos.blogspot.com
Postat av: snowflake

Jag ska inte heller dit. Fast jag bor ju inte i Stockholm heller förstås.@Titti Ja, hitta på nån lek eller något!2010-09-17 @ 13:26:52
URL: http://snowflakesinrain.wordpress.com
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag har inte direkt pengar i överflöd, men jag åker med Bokbussen. Och har tänkt mig en stram liten budget för att kunna köpa lite tygkassar och sånt där. :)

2010-09-17 @ 15:29:13
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Åsa (Kafka på jobbet)

Jag ska dit! Och jag ska kosta på! Hyra bil och bo på hotell och handla det jag vill ha och äta på restaurang. Allt detta får jag göra för att jag bara satt hemma i Stockholm hela sommaren. Det är väl en shysst deal, eller?

2010-09-17 @ 15:40:08
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: Lotta - hyllan

Jag ska inte heller, för dyrt och långt och omständigt att ta sig till Göteborg. Dessutom har vi en jobb kick-off samma helg.

2010-09-17 @ 18:34:26
URL: http://ihyllan.se
Postat av: Annika

Jag ska inte heller dit av precis samma skäl som du, men jag avundas alla som har bättre lycka än jag.Faktum är att jag aldrig har varit på någon bokmässa men det är sedan drygt ett år tillbaka inskrivet på min drömlista så ett eller annat år ska jag med lyckas ta mig dit!

2010-09-17 @ 18:50:45
URL: http://alkb.se
Postat av: Cattis

Jag kommer inte heller att åka dit och jag har bara varit där en gång - för över tio år sedan. Det börjar helt klart bli dags igen.

2010-09-18 @ 08:44:11
URL: http://windupwomen.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jag kommer tyvärr inte heller åka. :(

2010-09-18 @ 08:53:49
URL: http://www.annasbokhylla.se
Postat av: Hanneles bok-paradis

jag ska dit

2010-09-18 @ 09:16:23
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: aidaho

jag kan inte hitta att den där bussen stannar till i björkbyn i norra norrland på väg ner till götet..så då blir jag väl hemma jag också ;)

2010-09-18 @ 09:47:39
URL: http://aidahopp.blogspot.com
Postat av: Emeli

Hur kan man inte åka när den där bokbussen finns?

2010-09-18 @ 12:27:33
Postat av: Tekoppen

Jag stannar hemma i mitt nya hem :)

2010-09-19 @ 21:17:10
URL: http://www.tekoppenstankar.blogspot.com
Postat av: Lisa H

Förra året när jag hade varit på bokmässan så sa jag till mig själv att jag inte skulle åka dit nästa gång = i år. Det blev bara för mycket och för intensivt där och då.. För jag fick plötsligt en blixtrande migrän och fick (försöka) stånga mig ur folkmyllret, ut från den tryckande värmen. Pjuh! Inget roligt minne alls.Men nu när dagarna finns i sikte så blir jag ju onekligen lite sugen igen.. Fast jag klarar mig ju säkert utan också.. Hmm, vet inte hur jag ska resonera med mig själv för att komma till ett beslut..? :P

2010-09-20 @ 14:29:24
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Bokbabbel: Det låter bra, om inte annat får du satsa på en megarapportering när du är hemma igen, hehe.Maria: Jag har inte ens pengar till cigg eller mat, så det är ganska krisartat. Annars hade jag lätt följt med förstås.Lisa: Skönt att det känns okej, för mig med faktiskt. Jag går nog nästa år istället.Pia: Satsar också på nästa år.Johanna: Jo, det har du rätt i. Förmodligen åker många rolingar inte nästa år eftersom de har åkt i år, men man får försöka dra ihop någon grym bloggträff så kanske folk åker ändå. Eller om bokbussen går i repris t. ex.Marcus: Ja! Man får helt enkelt låtsas att man är där. Fantasi brukar ju bokiga människor inte lida brist på, faktiskt.Titti: Ja, nu vet jag knappt när bokmässan tar slut men vi borde hinna hitta på någon rolig visomintevarpåmässan-bloggspecial. Har du något förslag? :) kollektiv bokshoppingrunda på lördag förmiddag kanske, för alla som är kvar i stockholm? haha. Då har man ju fått lön också.snowflake: vi får fundera ut ngt som funkar för även ickestockholmsbor. Alla går på lördag och köper minst tre böcker var (trots eventuella - ehum - bokköpstopp) och rapporterar om detta i sina bloggar?Anna S: Vad kul, hoppas att det blir lovely!! :)Åsa: Det var en riktigt schysst deal och det är du sannerligen värd, njut av det!Lotta-hyllan: Ok, kickoff lät också kul men kanske inte i klass med bokmässan. ;)Annika: Nästa år kanske blir vårt år? :)Cattis: Ja, ju fler kommentarer jag svarar på desto mer övertygad är jag om att vi ska dra dit massa folk nästa år med.Anna: Trist. :/Hannele: Ha så kul! :)aidaho: hehe, vi kanske ska satsa på den där visomintevarpåmässan-grejen ändå då? Ska försöka sprida ordet.Emeli: Man har inga pengar att göra av med i gbg...Tekoppen: Åh, nytt hem slår faktiskt bokmässa.Lisa H: Hehehe, åk nästa år och haka i år på den visomstannadehemma-aktivitet som jag strax ska dra igång!

2010-09-20 @ 22:17:55
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback