Dessa tegelstenar läser jag i höst

Efter mycket vånda har jag nu bestämt mig för vilka två tegelstenar jag ska läsa i min egen utmaning. Det har ju funnits en del att välja på om man säger så. Men dessa blir det:

1.2.Precis som Bokstävlarna ska jag dock försöka hinna läsa tre tegelstenar i höst, om det går. I så fall blir min bubblare:

3.Ni som ännu inte har meddelat vilka era tegelstenar blir, har ni bestämt er? Jag ser fram emot att följa er i utmaningen och att själv läsa lite (åtminstone fysiskt) tyngre böcker.

Kommentarer
Postat av: Maria

För mig blir det:

The Passage - Justin Cronin

A Storm of Swords - George R. R. MartinOch om jag mot förmodan hinner med en tredje så blir det antagligen samma som din trea.

Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag har läst din etta och trea och gillade båda! Ska bli spännande att se vad du tycker om dem sen. :)Själv har jag kommit lite längre i min första tegelsten nu, men hämtade ut en hel hög recböcker idag som nog måste få lite företräde tyvärr...

2010-09-10 @ 16:06:49
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Maria: Kul!Anna: Åhå, det bådar gott att du gillade ettan och trean, vi verkar på det stora hela ha rätt lika boksmak ju. Jag har tyvärr också en del recböcker som borde läsas allra först... Kul med recböcker såklart men nu är man ju i tegelstens-mode.

2010-09-10 @ 16:12:04
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: enligt O

Har faktiskt Kafka på stranden hemma, det får nog bli den för mig också!

2010-09-10 @ 16:19:13
URL: http://www.enligto.se
Postat av: Sanna

Bra val! Ser fram emot att få höra ur det går med Murakami och att få diskutera Tolstoj! :)Bra idé det där med bubblare förresten!

2010-09-10 @ 17:44:10
URL: http://ochsolenharsingang.wordpress.com
Postat av: Chrissan

WOW det var underbara böcker du valt. Kafka på stranden har jag inte köpt ännu, men det blir nr 1 när bokköpestoppet är slut.

2010-09-10 @ 22:40:12
URL: http://chrissan.se
Postat av: Kafka på jobbet

Och jag kör på DET av Stephen King i första hand, hinner jag en till blir det förmodligen The Passage av Justin Cronin. Men då är vi väl överens om att det räknas som tre, eller ;)

2010-09-11 @ 12:03:06
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

enligt O: vad roligt!Sanna: Bubblaridén hittade jag hos någon annan som är med i utmaningen så den ska jag inte ta på mig cred för. :) Tolstoj lär nog innehålla underlag för en hel del diskussionsmaterial förhoppningsvis.Chrissan: Ja, jag ser fram emot att läsa den. :)Kafka på jobbet: Det räknas absolut som tre!

2010-09-12 @ 11:40:35
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Jag tycker att det är rätt roligt att samma tegelstenar verkar dyka upp hos rätt många olika deltagare. Det kommer att bli spännande att läsa alla olika omdömen sen, och framför allt att se om de där allra tjockaste böckerna faktiskt kommer bli utlästa eller ej. :)

2010-09-12 @ 18:09:47
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Anna S: Ja, jag har också lagt märke till den tendensen. Det är roligt och lite underligt. :) Och jag kommer åtminstone läsa ut de två första, vi får se hur det blir med bubblaren. ;)

2010-09-13 @ 07:36:28
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Ja, visst är det lite underligt? Kanske är det så att någon har bloggat väldigt fint om en viss bok och så skaffar alla andra bokbloggare den trots att den är så tjock att den aldrig blir läst... :)

2010-09-13 @ 13:44:56
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Karin

Vilken rolig utmaning!För mig blir det:

Blonde - Joyce Carol Oates. (Har redan kommit halvvägs, och jag håller med dig till fullo - man fastnar redan på första sidan.)Foucaults pendel - Umberto Eco.Om jag hinner med en till blir det nog din trea.Kram karin2010-09-13 @ 19:20:06
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Anna: Ja, så är det säkert. Jag minns inte hur jag fick tag på Jonathan Strange & Mr Norrell men kan tänka mig att det är en typisk sådan bok som folk har skrivit fint om i andra bloggar. :)Karin: Vad roligt att du är med och vad roligt att du gillar Blonde hittills! kram

2010-09-14 @ 13:20:42
Postat av: Lisa H

Ja! Anna Karenina, som jag hoppades att du skulle välja! Så att jag får läsa vad du tycker om den och sen avgöra om jag också ska ge mig på någon gång ;)

2010-09-16 @ 11:28:55
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Lisa H: Ja, jag börjar med kafka på stranden men så småningom kommer absolut ett utlåtande om anna karenina. Ska klämma några andra böcker emellan bara, efter murakami. Har några recce-böcker som väntar t. ex. Men håll ögonen öppna. ;)

2010-09-16 @ 22:20:47
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Hundöra

Aha.. här har du listat upp dina :) Ser att du också valt Jonathan Strange & Mr Norrell.jag såg att i din senaste inlägg att du nämnde några som är med i utmaningen, är det alla? Det finns ingen lista på alla som deltar och vilka böcker de valt?

2010-09-30 @ 08:10:46
URL: http://bokmarkt.hundora.se/
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Hundöra: Ja, eller Jonathan Strange & Mr Norrell är som jag skrev min bubblare. Alltså en bok som jag läser om jag hinner. Annars går ju utmaningen ut på att läsa två tegelstenar och inte tre. Vill inte känna någon lässtress så jag lägger in den brasklappen. ;) Mina huvudböcker är Kafka på stranden och Anna Karenina.Som jag skrev i mitt senaste inlägg så är det inte alla som nämns där. I samma inlägg länkade jag också till alla inlägg som rör tegelstensutmaningen (i en samlad länk) och skrev att man där kan hitta resten av deltagarna. :) Jag har ännu inte sammanställt någon lista på samtliga deltagare och vilka böcker de har valt, först och främst för att alla inte har valt bok än. Men jag ska skriva ett inlägg där jag listar alla deltagare, det var en bra idé. Så länge kan du klicka på kategorin som heter Tegelstensutmaning och läsa kommentarerna på inlägg där så hittar du alla deltagare. Kul att du vill vara med i utmaningen!

2010-09-30 @ 10:43:23
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback