Dystopimånaden januari har börjat

Jag läser visserligen Bolanos utsökta De vilda detektiverna, som väl är så långt ifrån dystopi man kan komma. En myllrande, inspirerande, annorlunda tegelsten som jag hittills är helt fast i. Dock har jag börjat paralelläsa en dystopi nu, eftersom mitt januari har det temat. Även Dixelius Toffs bok verkar lovande.

Inför en tripp till landet har jag packat ner alldeles för många böcker. Min vana trogen.  Och så tog jag en snitsig mobilbild men lyckas inte skicka iväg den för att min nya telefon är alldeles för komplicerad.

Böckerna är De vilda detektiverna, Enhet av Ninni Holmqvist, Nere för räkning i London och Paris av George Orwell (dock ingen dystopi) och så Toffs bok av Kalle Dixelius OCH Oryx & Cryke av Margaret Atwood. Mest för att ha mycket att välja på, om man säger så.

Vad läser ni just nu?

Kommentarer
Postat av: Vixxtoria

Jag undrar över Bolanos, men det skriver du väl om så småningom.

Jag hade faktiskt av en ren tillfällighet ett ordentligt dystopiinlägg igår:http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2011/01/these-worlds-we-created.html

Postat av: Tomas

Såg nån annan som pratade om Orwell som tyckte det var pompöst och inte uppdaterat. Jag undrar jag om jag skulle orka med att läsa om honom.

2011-01-06 @ 12:54:35
URL: http://200stegtill.blogspot.com
Postat av: Kafka på jobbet

Jag läser "Jag var en arier", och då tänker jag lite på dig, för den är väl en av dina favoriter om jag minns rätt?

2011-01-06 @ 19:05:23
URL: http://kafkapajobbet.se
Postat av: Cinnamon

Jag har precis avslutat en omläsning av Diana Gabaldons Främlingen. Jag hade hamnat i en lässvacka och den hjälpte mig att ta mig ur den. Frågan är vad jag ska läsa nu..

2011-01-07 @ 01:50:15
URL: http://cinnamonbooks.wordpress.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Vixxtoria: Ja, den skriver jag absolut om så fort den är utläst!Och jag läste ditt inlägg, dock i googlereader i min telefon så jag kunde inte kommentera det. Men jag älskade läsningen, otroligt välskrivet inlägg och jag älskade att det var så långt. :)Tomas: Aha okej, vilken Orwell ansåg den personen vara ouppdaterad och pompös? Jag håller nämligen verkligen inte med!Kafka: Hmm, nej det är inte alls en av mina favoriter faktiskt, du kanske blandar ihop? visserligen tyckte jag att den var ganska bra men inte i närheten av favoritstatus. ;)Cinnamon: aha, skönt att vara ur lässvackan. Jag tycker att du ska läsa "utrensning" av sofi oksanen, Ensamhetens vin av irène nemirovsky eller kanske Illusionisten av John Fowles. Alla fantastisa läsupplevelser som bör bibehålla din läslust lite till. :)

2011-01-09 @ 09:37:23
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Kafka på jobbet

Det här med att jag blandar ihop är mer regel än undantag, så det förvånar mig inte alls om jag hittat på detta med dig och ariern helt på egen hand. :)

2011-01-09 @ 12:07:49
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: Lisa H

Jag läser just nu Änglar och demoner av Dan Brown (kungen av cliffhangers, hehe).Läste Da Vinci-koden när den überhypades och tänkte att jag skulle ta och checka in Änglar och demoner nu samt så småningom Den förlorade symbolen eftersom de har stått och samlat damm i hyllan ett tag nu.

2011-01-10 @ 12:07:05
URL: http://ihyllan.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Kafka: aha. :)Lisa: Jag försökte faktiskt läsa da vinci-koden men pallade typ trettio sidor eller så. Vet inte vad det var som inte fick mig att falla för Brown, kanske hann jag inte fram till cliffhangern? ;)

2011-01-14 @ 17:34:58
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback