Klassiker där alla fattar hypen utom jag
Jag är helt på din sida!
Jag förstod mig aldrig på Räddaren i nöden, tyckte den var ganska blaha blaha faktiskt. Jag gillade heller aldrig Holden Caulfield så särskilt mycket heller, jag blev mest irriterad på honom.
Svindlande höjder läste jag ungefär samtidigt som Jane Eyre, och där blev den totalt brädad i jämförelse. Älskar Jane Eyre, tycker att Svindlande höjder är rätt intressant att analysera, men tråkig att läsa.
Åh, nu blev jag plötsligt väldigt sugen på att göra några fler "Klassiker jag inte har läst"-inlägg, det var länge sen sist. :)
Jag älskar Svindlande höjder! Har aldrig läst den på svenska dock, bara på engelska. Men Räddaren i nöden fattade jag heller inte alls grejen med.
Alltså, Moby Jävla Dick! Hur trååååkig är inte den? Jag har gjort fyra försök att ta mig igenom eländet utan att lyckas. Den är min vita val, kan man säga om man vill vara lite poetisk och fyndig, och det vill man väl. Tror jag.
Smaken är som... jag ÄLSKADE "Svindlande höjder". Dock tyckte jag att Kafkas "Processen" var urtråkig!
Inte heller jag förstod mig på "Räddaren i nöden"! Frågade hela tiden mig själv vad det var jag missade
En bok för vilsna tonåringar. Vuxna läser riktiga böcker, som exempelvis Knausgårds Min kamp och Oksanens Utrensning.
Alltså, kommentaren gäller Räddaren i nöden.
Anna: Jag blev också irriterad på huvudkaraktären i Räddaren i nöden, har inte ens kvar boken i mitt hem. :D Jane Eyre har jag faktikst inte läst eftersom jag har lite skräck för hela den där eran nu, men den är alltså något annat? Jag kanske borde ge den en chans trots allt då, även om det bär emot lite. Är den inte tjej-sitter-och-har-inget-att-göra-så-skriver-skittrist-berättelse? Haha. :) Jag tycker absolut att du ska göra klassiker jag inte läst-inlägg, minns att jag tyckte mycket om att läsa dem när du gjort det tidigare!
Eli: Aha, nej vad ÄR grejen egentligen med Räddaren i nöden?
Kafka på jobbet: Jag har faktiskt inte försökt mig på moby dick och inte heller varit så särskilt sugen på det. Suget blev inte större nu direkt. :)
Tekoppen: Då kanske du kan berätta för oss oupplysta vad grejen egentligen är med Svindlande höjder? Vad gillade du med den? :D Processen tyckte jag var intressant med tanke på de ev tankarna bakom och kritiken av byråkratisamhället som den innehåller.
BokbabbeL: Mm jo, samma här och jag fattade aldrig vad det var jag missade ...
Tomas: Haha, ja kanske det. Jag älskar iofs både Min kamp och Utrensning..
Nu inspirerade du mig att skriva ett helt inlägg om hur mycket jag hatar 1984 av George Orwell! Det var väldigt skönt att få ur sig :)
För övrigt älskar jag Svindlande höjder, främst för den invecklade och omöjliga kärlekshistorian. Jag ser den lite som 1800-talschicklit, i likhet med Austens romaner, fast mindre humoristiskt skriven. Jag tycker absolut att du ska ge Jane Eyre en chans ändå. Den är mer strukturerad i språk och handling, även om den kanske är lite lång.
Ber att få hänvisa till min recension:
http://tekoppenstankar.wordpress.com/2008/11/10/emily-bronte-svindlande-hojder/
Jessica: Vad kul, jag gillade inlägget mycket!
Kanske ger jag Jane Eyre en chans, jo, jag ska nog köpa den i nån snygg utgåva så jag har den hemma så kanske jag läser den i sommarsolen över en kopp kaffe. :)
Tekoppen: Intressant att läsa och citaten du hittade avr faktiskt fina, det måste jag erkänna. ;)
Räddaren i nöden fattade jag definitivt inte grejen med. Fel ålder och fel kön kanske. Läste den för några år sedan. En klassiker jag älskar är dock Gösta Berlings saga.
Det intressanta ar att manga kan bli sa irriterade om man sager att man inte gillar en klassiker (speciellt om de sjalv gillar den), i mycket storre utstarckning an om det ar en modern bok. lite i stil med "jaja, du ar ju lite korkad, X antal miljoner manniskor varlden over har fattat grejen, men inte du". Intressant!
enligt o: Jo, det kanske var lite samma för mig med fel i ålder och kön. :) Jag älskar också gb saga, den är fantastisk!
Emma: Ja, precis, det är det som är så himla fjantigt. För man måste kunna ha personliga åsikter om en bok även om den är en klassiker. Och även om man inte gillar en bok själv så kan man ju ändå förstå varför den gjort ett sådant avtryck...