Beautiful blogger awardOkej, detta har jag skjutit upp ett tag. Mycket för att det är så svårt med awards och sådant. Men nu har jag fått två superfina awards (dessutom från mina nog absoluta favoribokbloggar), så jag vill självklart också nominera fina bloggar.

Bokstävlarna skriver: Ord och inga visor innehåller mängder av intressanta inlägg och lockande recensioner. Jessica och jag har en hel del gemensamma favoritböcker, vilket gör att jag får mycket inspriation från hennes fina blogg.

Och Kafka på jobbet skriver: Ord och inga visor är ett enkelt val, inte bara för att Jessica var en av dem som välkomnade mig in i bloggosfären på bokhoras bokbloggarträff i våras då jag var den absolute nybörjaren och så nervös att jag höll på att kräkas över min för evenemanget inköpta kjol som skulle utstråla “intellektuell och tuff” till de andra, utan också för att hon skriver rappt och intressant, samt, till skillnad från mig själv, vet att begränsa sig rent ordmässigt.

Tekoppens tankar skriver: Ord och inga visor är ständigt samma välfyllda och mysiga krypin att besöka - men ändå fullt av utmaningar, både bokstavligt och bildligt.

Åh, vad glad jag blev för dessa nomineringar! Vilken ära! Grejen är att en sådan här award, med ungefär samma regler, cirkulerade även i början av året. Då blev jag nominerad av Tekoppen och Snowflake och nominerade själv ett gäng bokbloggar. Såhär blev det inlägget. Jag gav då alltså awards till Bokstävlarna, Bokhora, I love pocket-Anna, Books versus cigarettes, Bokbabbel, Tekoppen och Snowflake.

Efter att awarden tagits emot gäller följande:
♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

Här kommer sju underbara bloggar:


Bokbiten har inte uppdaterat så mycket på sistone, men när hon väl gör det är hon alltid lika välformulerad. Och även om hon gillar deckare (till skillnad från mig) så läser jag varje inlägg hon skriver. För den som vill ha läsinspiration så rekommenderar jag ett besök hos henne.

We tell ourselves stories in order to live är nog en av mina tre absoluta favoritbloggar. Hon skriver så sjukt välformulerat, så att hennes bokinlägg i sig nästan är litteratur. Hon uppdaterar inte heller ofta, men när hon väl gör det så känner jag alltid att det varit värt väntan.

Samtidigt hos Helena bloggar om allt bokrelaterat; skrivböcker, romaner, inspiration och läshappenings. Förutom att hon har en väldigt fin blogg så formulerar hon sig väl och inspirerar till ännu mer läsning.

Och solen har sin gång är en ganska ny stjärna på bokbloggarhimlen, men hennes blogg är riktigt bra. Jag har redan hittat flera böcker hos henne som jag blivit nyfiken på, och faktiskt aldrig hört talas om tidigare. En litterär ögonöppnare behöver man alltid.

Om böcker som jag hunnit läsa är också väldigt värd en award. Jag gillar att hon vågar skriva riktigt långa inlägg, men också riktigt korta. Och oavsett inläggens längd så innehåller de alltid personliga tankar och egna intressanta vinklingar.

Sedan måste jag få strunta i reglerna och faktiskt ge en award tillbaka till några.

Kafka på jobbet för att hon formulerar sig kanske bäst i hela bokbloggosfären. En bokrecension av henne blir aldrig långtråkig eller opersonlig. Dessutom varvar hon med kafka-aktiga scenarior ur hennes jobb som lärare, som får en att dra på mungiporna. Alltså, jag säger bara: om ni inte prenumererar på Åsas blogg, så bara gört!

Bokstävlarna är den blogg jag alltid läser, även om jag egentligen har andra göromål som hopar sig. Hinner jag med en blogg av alla de jag prenumererar på, så är det Annas. För även om jag inte läser vampyrböcker eller skräcklitteratur så kan jag inte låta bli att läsa. Dessutom har vi (möjligen förutom skräcken) väldigt lika boksmak och våra favoritlistor matchar flera gånger. Ett boktips från Anna blir alltså alltid uppskrivet på bokönskelistan.
Även Tekoppens tankar är en riktigt bra blogg som ofta inspirerar till besök på second hand-affärer och som ger lust att läsa mer poesi. Jag missar aldrig ett inlägg i den.

Nu blev det faktiskt åtta bloggar, så jag är visst ingen höjdare på att följa regler. Kanske är jag inspirerad av min Ozzy-period - regler är till för att brytas. Åtminstone ibland.

Sju fakta om mig (förutom de som fanns i förra awardomgången) :


1. Jag tycker att regn är hur mysigt som helst, om jag får vara inomhus med mysbelysningen tänd. Att vara ute i regn är däremot ett enormt stressmoment. Då måste jag nämligen hålla koll på alla saker, så att inget går sönder och paraplyet får inte blåsa upp åt fel håll och... ja, ni hajar.
2. Jag och min kille har precis skaffat katt! Anledningen till att jag inte har skrivit mer om det i bloggen är att jag försöker hålla detta till en bokblogg. Men nu kan jag passa på. Katten heter Arturo, är ljusorange och vit och hur gullig (och busig) som helst.
3. Jag är lite orolig att själv hinna med min egen tegelstensutmaning. Men nu när så många hakat på har jag blivit peppad och ska påbörja Kafka på stranden snarast.
4. Jag går in typ en gång i veckan på bokbörsen för att kolla om de har fått in Två gram ljus av Henri Högberg. Jag måste ha den boken!
5. Jag jobbar för närvarande med reklam men zappar själv när reklamen kommer på teve.
6. Och apropå teve så tittar jag aldrig någonsin på nämnda apparat. Nej, det är faktiskt sant. Jag minns inte när jag sist kollade på teve, förutom i somras på landet. Istället ser jag vissa få utvalda program på playkanalerna på nätet.
7. Jag är inte alls starstruck-typen (även om jag blev lite glad när jag såg Lars Winnerbäck på Götgatan i lördags), men skulle så gärna vilja träffa Iggy Pop eller Ozzy Osbourne medan de är i livet. inte för att de är mina största förebilder eller så, utan för att de är så coola personer helt enkelt. Och säkert har en hel del att berätta.

Vilka ger ni awarden till?

Kommentarer
Postat av: Sanna

Ett gigantiskt tack för de ljuvliga orden! Du gjorde min dag! :)

Postat av: Kajsa

Min med!(By the way är du nog den enda som minns att jag överhuvudtaget HAR en blogg, jag borde ta och uppdatera den kanske.)

2010-09-13 @ 11:32:09
URL: http://wtosiotl.wordpress.com
Postat av: Kafka på jobbet

Nu belev jag så glad att jag nästan blev lite ledsen.

2010-09-13 @ 12:31:58
URL: http://www.kafkapajobbet.se
Postat av: Vixxtoria

Jessica, vad väldigt glad du gör mig :-) Jag lovar att fortsätta skriva inlägg som är för korta och för långa, när jag nu vet att det är nån som gillar dem! Tack!!

Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Sanna: Vad kul!Kajsa: Ja, uppdatera mera vetjag. :) Kanske ska du haka på min tegelstensutmaning?Kafka på jobbet: Åh, det var ju verkligen inte meningen att göra dig ledsen, hehe.Vixxtoria: Vad bra, det löftet gör mig glad!

2010-09-14 @ 13:22:54
Postat av: Marie

Jag har också nominerat dig, har upptäckt din blogg nyligen och kommer definitivt att kolla in den ofta i framtiden.http://vaxdukshaftet.blogspot.com/2010/09/beautiful-blogger-award.html

2010-09-14 @ 18:40:39
Postat av: Anna S (Bokstävlarna)

Åh, tack!

Jag vet nog knappt någon annan bokbloggare som jag har så många favoritböcker gemensamt med som du, så du hör ju alltid till mina favoriter. :)Grattis till katt, förresten, det är ett fantastiskt sällskap du och din pojkvän har skaffat er!

2010-09-15 @ 15:36:09
URL: http://bokstavlarna.se
Postat av: Helena

Tack så mycket Jessica! Och kul med tegelstensutmaningen. Jag är på. Har dragit fram Middlesex och Presidentens hustru från bokhyllan. Nu ska de läsas trots att de har fler än 350 sidor var (brukar vara min gräns).

2010-09-15 @ 16:30:59
URL: http://samtidigthoshelena.blogspot.com/
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Marie: ÅH, tack vad glad jag blir! :DAnna: Nej, samma här, har nog inte heller så många lika favvoböcker. Kanske borde ge skräckisar en chans också, då? ;)Tack, det är verkligen underbart med katt. :) Just nu är han (katten alltså, inte pojkvännen) galen och rusar runt och busar som en riktig liten kitten!Helena: Så lite så, det var du värd. Kul att du är på tegelstensutmaningen också. Middlesex är en väldigt fin läsupplevelse!

2010-09-16 @ 22:22:33
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Vixxtoria

Pst - du vet om att du var på fest hos mig i helgen, va?


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback