Halleluja liksom av Bob Hansson

Det är så härligt med ord - och intryck i en enda härlig mix!  Tycker nog att "Lugna puckars mosebok" är bättre än denna men.

I likey! Finns inte så mkt att säga egentligen. Härliga dikter i en salig mix. Intryck uttryck hit dit upp ner..

"Kära ballongis" och "Jag ska sluta träffa folk och umgås via kommunikéer" av Martin Luuk

Läste ut båda två på en halvtimme, vilket verkligen inte är någon bedrift eftersom de bägge är små kartonnagegrejer. Man läser ut dem både på en halvtimme hur man än gör. Det är små tankar och reflektioner. Jag ska sluta träffa folk... var väldigt rolig medan den andra var mer knäpp.

De innehåller båda bra språkliga partier. Jag kan inte riktigt beskriva dem för de är så korta och speciella. Finns att köpa till exmepel på press stop. Köp och läs vetja. Väldigt annorlunda små texter!

Att bryta tystnaden av Tehmina Durrani

Ännu ett livsöde. Jag är narkoman, hjälp mig. haha. Läs min andra blogg också sötnosar, det får ni inte glömma.

Den här boken är extremt intressant. Seg i början men blir väldigt interssant. Handlar om en kvinna från Pakistan som gifter sig med en mäktig politiker (skiljer sig från sitt tidigare äktenskap). Han behandlar henne som en drottning men det går snabbt över. Han misshandlar henne psykiskt och framför allt fysiskt och bryter ner hennes självkänsla. Får hennes familj att vända sig ifrån henne och har en affär med hennes syster! Jag kan inte förklara små händelser i detalj men som i många sådana här böcker så är slutet lyckligt (kvinnorna som stannar kvar i sina hemska situationer har knappast möjlighet att skriva en bok av det här slaget eftersom de befinner sig mitt i händelserna). 

Det är väldigt modigt av Tehmina Durrani att skriva den här boken som är väldigt kritisk mot det pakistanska samhället och feodalherrarnas samhälle där ord som 'jämlikhet' inte diskuteras och där tankar om frihet och sena kvällar är så avlägsna att kvinnorna inte ens tänker tanken  på att tänka dem. Modigt, bra!

Jag blev alldeles insyltad i den här boken. Eftersom jag läste den medan jag var sjuk så blev det att jag läte så snabbt och intensivt att jag kände som att jag var stackars Tehmina vars man kidnappade hennes barn för att få behålla makten över sin hustru. 

Vet inte hur pass lätt den är att få tag på , såg att den inte finns på adlibris men borde finnas någonstans. Själv lånade jag den av en kompis.

Vid floden piedra satte jag mig ner och grät av Paulo Coelho

Jag älskar och avgudar Paulo Coelho. Han är så otroligt vis och duktig. På något sätt ligger styrkan i hans litteratur att han går direkt på kärnan. Jag kan rekommendera alla hans böcker varmt, de är mina favvoböcker :) men denna var inte riktigt lika bra. Kanske var det att han snackar så mycket om Gud, som gjorde att jag blev skeptisk. Jag har lite svårt för sådant, kan inte riktigt ta det på allvar. Och detta är såklart jättedåligt och blä fy på jessica men så är det. Jag respekterar religiösa människor men känner inte för att läsa mycket om det, inte på detta sätt.

Handlar om en kvinna, Pilar, som åker från sin stad för att träffa en gammal barndomskompis. Det visar sig att han älskar henne och vill vara tillsammans med henne. och så vidare.

det finns vackra inslag, helt okej bok. Men inte i Paulo Coelhos vanliga klass högt uppe bland stjärnorna!

Lilla ångesboken av Linda Skugge

Denna är som en levnadsguide för pubbeungar men även jag tyckte den var rolig och bra. Många roliga igenkänningssituationer och massa bra tips och peppnningar för tonåringar. tycker alla ungdomstjejer borde få denna bok av skolorna. Jag skulle ha sluppit många jobibga tankar om jag hade läst denna när jag var 13-17! 

Också hundarna av Azouz Begag

Samma författare som skrev "Ahmed från Bourgogne" (en av mina favvoböcker). Här har vi en helt annorlunda bok. Huvudpersonen är hundvalpen César och hans familj. Hans pappa som sliter ut sig själv vid Hjulet och César som startar upplopp mot hussarna och mot hjulet. Väldigt symboliskt. Jag tänker hundar = invandrare i Frankrike utan papper. Jag tänker Hjulet = byråkrati. Söt och glad bok. Jag diggade den! upp till kamp för allas lika värde!! :D även de med ett "hundliv".

Kärleksbarn av Lotta Thell

Detta är del tre av tre i de sanna historierna om Lotta Thells liv. hon jobbade som väktare och var sprutnarkoman på samma gång, tog dessutom hand om en hund och ett hem. Och spillran av sig själv. Och Samuel. Blir sedan tillsammans med en polis (detta finns att läsa om tidigare i denna blogg. Böckerna heter "I skuggan av värmen" och "Bortom ljus och mörker". Rekommenderas varmt, de är väldigt gripande). Denna bok gjorde mig lite besviken. De två tidigare böckerna i trilogin har jag inte kunnat låta bli att läsa läsa läsa tills jag läst ut dem. Denna blev mer utdragen: Det kändes som att hon tänkte "äh jag måste skriva en nummer tre" ungefär. Sådant är jag inte speciellt förtjust i. Det var mycket om Erik och Evas relation och i'm not much of a girl som gillar att läsa om relationer på detta specifika sätt. Men alla är ju olika.

Den var kort och gott ganska utdragen och intetsägande, speciellt när man är bortskämd efter de tidigare två mästerliga böckerna hon skrivit om sitt liv. Läs de andra två och skippa gärna den här.