Bokcirkel och bokbyte på samma vecka!

Inspirerad av Bokhora drog jag igång en bokcirkel med helt okända människor. Det kunde ha slutat lite hursomhelst men jag skrev min mailadress i kommentarsfältet och tänkte: Äsch, det blir säkert toppen.

I tisdags hade vi vårt första bokcirkelmöte på ett halvstimmigt café i stan. Och gissa vad? Det gick faktiskt hur bra som helst. Vi var sju stycken som dök upp (men kommer att vara åtta från och med nästa gång). Vi presenterade oss lite, diskuterade vilken bok vi skulle läsa först och pratade om litteratur i allmänhet. Mina vänner läser självklart också böcker men roligast är väl att ha en bokcirkel med lite nytt folk (nåja, i början är de "nytt folk" iallafall). Annars blir det kanske lätt att man halkar in på andra ämnen. Känner på mig att så skulle bli fallet med mig och mina vänner hursomhelst.

Boken vi ska läsa till nästa möte (om en månad) är Lunar Park av Bret Easton Ellis. Jag hoppas att den är full av diskussionsmaterial. Är den inte det så kan man nog diskutera den ändå. Det var lite svårt att komma överens om en bok som ingen av sju bokmänniskor har läst, om man säger så. Ska ta tag i den snart men nu håller jag på med en annan godbit.

Är ni med i någon bokcirkel? Vad har ni läst för böcker isåfall?

På ett sätt är det väl smart att läsa klassiker som sällan blir av annars, men kan vara kul att köra något nyare också.

Sedan är det ju bokbyte på söndag också med ovan nämnda Bokhora. Max tjugo böcker får man ha med sig och med tanke på hur många jag vill bli av med (sparar aldrig böcker jag inte gillar) så lär det inte bli några problem att skrapa ihop så många. Någon mer som ska dit?

Kommentarer
Postat av: Jennie

Bokcirklar är alltid intressanta, har varit med i några via internet. Hoppas det blir kul.



Jag öppnade min nya boklista idag och passade på att länka till dig.



Mvh Jennie

Postat av: tigern

Den senaste boken som skapade väldiga diskussioner i vår bokklubb var "den trettonde historien" av Diane Setterfield. Boken var riktigt bra, tyckte alla, och det fanns mycket att diskutera. Ingen regelrätt historiskroman, men en del utspelar sig i förfluten tid och det finns en hel del referenser till "Jane Eyre". Ett bokcirkel tips alltså.

2008-09-19 @ 08:32:03
URL: http://smexit.se/ord
Postat av: stellasbokblogg

Jennie: Det blev väldigt kul. Tack för länken!



tigern: Aha, ska helt klart kolla upp den, tack för tipset!

2008-09-21 @ 17:08:28
Postat av: FruE

I bokcirkeln som jag är med i turas vi om att välja bok. Den som väljer köper en pocketbok till alla deltagare. På så sätt garanterar man att alla får tag i boken och kan läsa den. Visst blir det ibland så att någon läst boken man valt tidigare, men det gör inget. När det har hänt mig så har jag läst om boken - något jag aldrig unnar mig annars - och då upptäckt saker som jag missade eller inte fäste mig särskilt vid, vid första läsningen. Det är himla kul med bokcirklar!

2008-09-21 @ 20:28:00
URL: http://www.frue.bloggsida.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback