Vilken bok bara måste läsas?

Jag har ett adlibris-presentkort som jag - hör och häpna - faktiskt inte har använt. Det ligger i ett guldkuvert i mitt köksskåp och bidar sin tid. Och jag har några måsten, till exempel Aniara av Harry Martinson (som dock tillfälligt är slut på pocket!) och Glitterscenen av Monika Fagerholm. Det finns fler måsten (Just kids, Jag är Ozzy, Spill: en damroman mfl) där jag dock avvaktar tills de kommer ut på pocket.

Men nu undrar jag - är inte den frågan en bokoholists dröm? - vilka böcker ni tycker att jag bara måste beställa? Många av de böcker jag verkligen vill ha finns inte i nytryck, så jag får snällt vända mig till antikvariaten, annars hade jag lätt kommit upp i betydligt större summor än de 500 kronor som presentkortet är värt.

Alla tips tas tacksamt emot! Jag tänkte lägga beställningen någon gång nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: Malin

Här är de böcker som fått högst betyg av mig i år. Kanske du hittar nån som känns lockande! :)http://malinthewriter.wordpress.com/category/bokrecension/betyg-9-10/

2010-11-26 @ 15:40:46
URL: http://malinthewriter.wordpress.com
Postat av: niclas

den vidunderliga kärlekens historia och dokument rörande spelaren rubashov, båda skrivna av carl-johan vallgren. vill du bara läsa en så tipsar jag nog om den första!

2010-11-28 @ 10:41:35
URL: http://noblogsjustbooks.blogspot.com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

Malin: Ah, bra tips!niclas: jag har läst den vidunderliga kärlekns historia och älskade den! riktigt bra bok. Har den andra oläst hemma så den kanske ska läsas snart. Har även läst För herr bachmanns broschyr och Kunzelmann&Kunzelmann av Vallgren. Han är en favorit faktiskt.

2010-11-28 @ 21:16:51
URL: http://www.ordochingavisor.se
Postat av: Tekoppen

Men du. Vill du ha min Aniara så får du den. For your vetskap =) Mejla isf till wigiliusdotter snabela gmail punktdot com.

2010-11-29 @ 10:02:26
URL: http://www.tekoppenstankar.blogspot,com
Postat av: Jessica (ord och inga visor)

tekoppen: Åh, är det sant?! då vill jag ju ge dig en bok i gengäld. Vet inte riktigt vad jag har att erbjuda i dublettväg, är det något särskilt du saknar i dina hyllor?

2010-11-30 @ 20:52:45
URL: http://www.ordochingavisor.se

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback