Läst i mars 2011

De här böckerna läste jag under mars månad:

Drömhjärta av Cecilia Samartin
Om månen alls syntes av Khashayar Naderehvandi
Döden & co av Lukas Moodysson
Utan nåd eller the sound of speed av Peter Birro
Mot ljuset av Elin Boardy
Kråkflickan av Eriksson & Axlander-Sundquist
Serifos kust av Roger Melin
Ru av Kim Thúy
Efter honom syndafloden av Per Planhammar

Det blev en hel del läst i mars. Sju romaner och två diktsamlingar är mycket för att vara jag. Inte för att det spelar någon roll hur mycket eller lite man läser, sådant tycker jag är stressande, men kul att jag fått flera fina läsupplevelser.

Bäst i mars: Det är ett enkelt val den här månaden. Efter honom syndafloden och Döden & co är helt klart månadens bästa läsupplevelser, ja, jag ska nog till och med lägga in dem på min älskar-lista i menyn till höger. Men konkurrensen är hård, jag tyckte mycket om Ru och Drömhjärta också, även om de inte alls får favoritboksstatus.

Sämst i mars: Om månen alls syntes var en diktsamling som inte sade mig mycket, likaså Serifos kust. Sedan blev jag väldigt oförtjust i Elin Boardys nya roman också, men den får en egen text under veckan. Den korta versionen lyder att den inte tilltalade mig överhuvudtaget.

Mars överraskning: Att Per Planhammars roman var så otroligt blowmymind-bra.

Mars besvikelse: Att Boardy-romanen inte alls föll mig i smaken, för det trodde jag faktiskt att den skulle göra. Men icke.

Förväntningar inför april: Att Min kamp (som jag nu läser) är så underbar som den verkar och att jag kanske påbörjar någon författardagbok att ha som sido-läsprojekt. Dock tveksamt om det hinns med med tanke på pluggmängden som april kommer bjuda på. Visserligen innebär plugg i mitt fall bland annat att läsa Alice i underlandet och Mallarmé, Dickinson, Astrid Lindgren, Tove Jansson mfl. Så jag klagar verkligen inte.

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback