Bokoholism deluxe i min boklördag om några dagar

På lördag är det återigen dags för min Boklördag, då extra många inlägg kommer att publiceras här. Sist hakade en person på. Kanske är ni fler som vill proppfylla lördagen med bokinlägg? Det är ett tillfälle att skriva de där inläggen man sällan tar sig tid till. Själv ska jag plocka fram kameran och idéboken ikväll och börja förbereda.

Annars ser boksituationen ut såhär för tillfället:

I måndags lämnade jag in en hemtenta i delkursen Att läsa och tolka litteraturens klassiker B. Den handlade om Montaignes essäer, som jag tänkte återkomma till i ett separat inlägg. Vet att det låter tråkigare än döden själv men det är faktiskt riktigt intressant emellanåt. Just nu kämpar jag med en annan hemtenta, i delkursen Introduktion till litterär tolkningsteori. Det är mycket textplöjande, men jag känner att det ger mig mycket ändå.

Jag har strax läst ut Döden & co och är nöjd med min läsupplevelse. Lukas Moodysson är rörig, samhällskritisk, nervig och fantastisk som alltid. Därefter väntar Mot ljuset, Elin Boardys nya roman. Eftersom jag inte läst hennes första så har jag inga direkta förväntningar utan ser mest fram emot att se vad som kan dölja sig mellan pärmarna.

Det är nu bestämt att jag ska skriva min magisteruppsats i höst om Darling river vilket känns väldigt fint och bra. Dock får jag vänta med en omläsning av boken tills jag skrivit klart denna teoritenta, annars blir det mos och pannkaka i huvudet.

Ett nytt nummer av Nya Upplagan är ute (gratis att hämta i Sthlm och Skåne, gratis att ladda ner för alla) och där recenserar jag Mara Lees Salome. Jag tycker att det var en fin bok om att vara förvirrad och tonåring, utan att fördenskull vara predikande. Litegrann en tonårsbok för vuxna.

Om en stund kommer dessutom en VIP-gäst och besöker bloggen på sin turné. Spännande va? Vad läser ni och vad tänker ni?

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback