Hotell New hampshire av John Irving

I början var jag lite skeptiskt inställd till boken som jag ofta är av någon konstig anledning (?! vadan detta..).
Men den är riktigt bra. Smått absurd. Let's get to it.

Den handlar om en familj som köper ett hotell i just New hampshire. Det går inte så jättebra och när pappans gamla kompis Freud (inte den riktiga) som är björnägare och bosatt i Wien ber om hjälp med sitt hotell i centrala Wien så tvekar pappan inte. Han tar sitt pick och pack och familjen och flyttar dit. 
Vad de inte vet vid flytten är att hotellet ligger i ett hus där radikaler har sin tidningsredaktion, och där horor huserar och har sin "arbetsplats": I denna miljö växer barnen upp.

Egentligen är historien svårsammanfattad eftersom det hela tiden händer knäppa, absurda eller speciella saker. Man har ibland en aning om vad som ska hända och sedan blir man ändå förvånad när det väl händer (det står även på baksidan men jag vill understryka det för jag fick faktiskt samma känsla).

Boken är intressant, ganska tjock dock (ca 500 sidor) men jag tycker den är läsvärd. Den tar upp viktiga saker i livet och är på sätt och vis även en livsfilosofi utan att för ett ögonblick bli långtråkig. Mer har jag inte att säga. Jag kanske inte behöver tillägga att jag lånade den av min pappa. :D därav skepsisen i början, antagligen.,

Kommentarer

Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback