Ur kackerlackors levnad av Inger Alfvén

Denna bok är väldigt speciell, väldigt psykologisk. Tog för ovanlighetens skull över en vecka att läsa. Den är skriven på ett intressant sätt. Samma händelse beskrivs men ur fyra olika personers perspektiv. Det handlar om Henrik, som är en självgod och väldigt osäker person, en sådan som måste klanka ner på andra för att själv må lite bättre. Om hans fru Eva, som är nedtryckt och deprimerad, som drömmer om sin forna karriär som dansös. De bor på en skruttig båt i Västindien. Hon vill åka därifrån, trött på barn som beter sig som vildar och en man som behandlar henne som skit. Han är otrogen och svinig. 

Det handlar också om Torsten, Henriks gamla barndomskamrat, och Marianne, hans tjej som forskar kring kackerlackor. De åker på besök till båten i Västindien och ingenting blir som förr...

Första delen är Henriks. Han pratar med en läkare och delger henne sina sjuka tankar och åsikter. Andra är Evas dagbok, där får man veta hur hon verkligen mår och vad hon vill. Tredje delen är Mariannes, mycket om hur hon möter Torsten och så. Fjärde delen är Torsten, där binds allt ihop, där talar den förnuftige läkaren. Även om boken stundtals är lite långrandig så är den bra och intressant.

Kommentarer
Postat av: Gunilla H

;)


Här kan du tycka till:

Jag heter:
Förgätmigej!

Min mailadress:

URL:

Såhär tycker jag:

Trackback